Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa a anunţat, duminică, un caz de infectare cu noul coronavirus în rândul jucătorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma informaţiilor apărute în mediul online potrivit cărora 5 jucători ai HCD ar fi ieşit pozitivi, iar clubul nostru ar fi ascuns acest lucru, şi pentru că ne dorim că suporterii Constanţei să nu fie dezinformaţi, precizăm: 

În urmă testelor Covid-19 efectuate vineri, 2 octombrie, trei jucători au ieşit cu rezultat neconcludent şi au fost nevoiţi să repete testul. La a doua serie de ţeste, sâmbătă, 3 octombrie, doi dintre ei au primit rezultat negativ, iar unul a ieşit pozitiv. Acesta nu a mai făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe, clubul nostru a înştiinţat DSP-ul, iar jucătorul urmează protocolul medical impus de către autorităţi. 

Suntem echipă din România cu cele mai multe teste făcute de la reluarea activităţii. Ne testăm săptămânal, iar în ultimele două săptămâni am făcut-o chiar de 4 ori. Nu am ascunde niciodată rezultatele testelor pentru a merge cu jucători bolnavi de coronavirus la turneele organizate în Liga Naţională şi, astfel, să punem în pericol starea de sănătate a tuturor echipelor", se arată în comunicatul constănţenilor. 

Al doilea turneu din Liga Naţională va avea loc între 4 şi 11 octombrie, la Sfântu Gheorghe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.