Karl-Erik Nilsson, unul dintre vicepreşedinţii UEFA, a declarat că forul european va discuta, vineri, despre "posibile consecinţe suplimentare” pentru cele 12 cluburi fondatoare ale Super League informează lequpe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Au existat deja consecinţe într-un fel, deoarece trebuie să trăiască cu ruşinea lor", a spus el, miercuri.

Suedezul a declarat apoi că liderii UEFA vor "discuta posibile consecinţe suplimentare", în cadrul unei întâlniri de vineri.

"Dar vor exista oricum consecinţe, în special pe probleme de încredere şi cu privire la credibilitatea lor în viitor", a adăugat el.

La rândul său, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că echipele "rebele" nu vor fie excluse din Liga Campionul, sezonul acesta.

O semifinală a Ligii Campionilor este programată pentru săptămâna viitoare, între două dintre aceste echipe, Real Madrid şi Chelsea, aşa că şeful UEFA a fost întrebat la o televiziune slovenă dacă există şanse să nu se joace.

"Cheia este că acest sezon a început deja, aşa că deţinătorii de drepturi ar veni la noi pentru daune dacă nu jucăm semifinalele. Deci, există o posibilitate relativ mică ca acest meci să nu se joace săptămâna viitoare. Dar lucrurile ar putea fi puţin diferite în viitor", a spus el, pentru 24UR, informează marca.com.

De asemenea, conducătorul UEFA a fost întrebat despre comentariile lui Florentino Perez, conform cărora că nu vrea un preşedinte UEFA precum Ceferin.

"Ei bine, asta este mai mult un stimulent pentru mine să rămân. Îşi doreşte un preşedinte care se supune la orice spune, care îl ascultă şi care face ceea ce crede el. Eu fac ceea ce cred eu că este bun pentru fotbalul european şi mondial", a răspuns Ceferin

Şase cluburi din Anglia, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea, două din Italia, AC Milan şi Inter Milano, şi unul din Spania, Atletico Madrid, au renunţat oficial la Superliga europeană, la 48 de ore de la anunţul înfiinţării. Dintre fondatori, au mai rămas trei grupări, Juventus, Real Madrid şi FC Barcelona, care nu au renunţat oficial la proiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.