Etapa a XVI-a a Turului Franţei a fost întreruptă, marţi, de un protest al agricultorilor, care au blocat drumul cu baloţi de paie, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursa fost iniţial neutralizată după aproximativ 30 de kilometri de la start, apoi oprită câteva minute. Pentru a-i îndepărta pe protestatari, forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, care i-au afectat şi pe ciclişti. 

Jandarmii au format un baraj în jurul sportivilor pentru a-i proteja. După mai bine de zece minute, timp în care au fost dispersaţi manifestanţii şi drumul eliberat, a fost dat un nou start, care i-a luat prin suprindere pe unii dintre rutieri.

Etapa a XVI-a se desfăşoară între Carcassonne şi Bagneres-de-Luchon, pe distanţa de 218 kilometri, iar cicliştii vor ajunge în Munţi Pirinei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.