Fotbaliştii francezi s-au bucurat de originalul trofeului Cupei Mondiale la festivitatea de premiere şi 15 minute la vestiare, cât să se fotografieze cu ea preşedinţii Vladimir Putin, Emmanuel Macron şi Kolinda Grabar-Kitarovici, informează le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"N-a durat mult. După decernarea trofeului, turul de onoare şi un sfert de oră în vestiar, timp în care s-au făcut câteva fotografii în prezenţa lui Macron, Putin şi a preşedintelui croat, un reprezentant al FIFA, flancat de două gărzi de corp, a recuperat trofeul", a declarat Philippe Tournon, fost purtător de cuvânt al federaţiei, retras după Cupa Mondială.

În locul trofeului original, realizat din cinci kilograme de aur de 18 carate şi din malahit, francezii au primit o replică, pe care au arătat-o fanilror la defilarea de pe Champs-Élysées.

Originalul s-a întors la muzeul FIFA de la Zurich, pe care îl va mai părăsi în 2021, când va efectua un turneu mondial, înaintea CM din Qatar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.