Torţa olimpică a sosit la Tokyo, vineri, moment marcat de o ceremonie discretă, la o zi după ce organizatorii au decis că Jocurile Olimpice se vor desfăşura fără spectatori, din cauza propagării coronavirusului, relatează The Japan Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yuriko Koike, guvernatorul oraşului Tokyo, a marcat startul ultimei părţi a ştafetei cu două săptămâni înainte de startul JO.

“Din cauza impactului noului coronavirus, a fost uneori imposibil să fie purtată torţa pe drumurile publice. Însă trecându-se peste situaţia dificilă cu dorinţele puternice ale tuturor celor din ţară şi prin diverse mijloace, s-a ajuns la acest punct, ca o cale de speranţă. Mi-ar plăcea ca cei din ştafetă să poarte torţa cu tot sufletul şi astfel aceasta să ajungă la Stadionul Olimpic”, a spus Koike de pe scena instalată la Komazawa Olympic Park.

În ciuda vremii ploioase şi a faptului că ceremonia s-a desfăşurat fără public, au fost prezente aproximativ 100 de persoane cu dorinţa de a vedea torţa care a trecut deja prib 46 din cele 47 de prefecturi ale ţării.

Ştafeta la Tokyo a început la o zi după ce guvernul a decis impunerea stării de urgenţă la Tokyo pentru o perioadă care include şi durata JO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.