Fostul ciclist german Tony Martin, cvadruplu campion mondial la contratimp şi câştigător de cinci etape ale Turului Franţei, şi-a scos la licitaţie medalia de argint obţinută la Jocurile Olimpice din 2012, în scopul strângerii de fonduri pentru copiii afectaţi de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În fiecare zi, văd imagini teribile din Ucraina la televizor şi simt că este atât de greşit să stau pe canapea şi să accept situaţia! Respectele mele profunde tuturor celor care îi ajută pe oamenii care au nevoie cel mai mult să fie protejaţi: copiii ucraineni şi familiile lor. Vreau să îmi aduc şi eu contribuţia şi să ajut. De aceea am decis să donez medalia mea de argint de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, pentru a strânge bani pentru RTL - Wir helfen Kindern. Nu este uşor să mă despart de cel mai important trofeu din cariera mea, dar având în vedere faptul că milioane de oameni au pierdut aproape totul, este ceva ce îmi doresc mult aă fac”, a notat Martin pe Instagram. “Sper din tot sufletul că poporul ucrainean îşi va recăpăta foarte curând pacea şi libertatea!”, a adăugat el.

Licitaţia a început sâmbătă, pe platforma United Charity.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.