"Raiul are un nou playmaker", a scris pe Twitter mijlocaşul echipei Real Madrid, Toni Kroos, după decesul olandezului Johan Cruyff la 68 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Raiul are un nou playmaker...R.I.P Geniul fotbalului Johan Cruyff", a scris Toni Kroos pe Twitter. 

"Johan Cruyff a fost un jucător magnific, unul dintre cei mai mari din lume. Un simbol al jocului elegant. O inspiraţie. O sursă de admiraţie pentru fani. A marcat pentru totdeauna istoria fotbalului. Sunt extrem de trist, ne va lipsi foarte mult. În numele meu şi în numele FIFA, transmis condoleanţe familiei sale şi prietenilor săi", a afirmat preşedintele FIFA, Giani Infantino. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Şi regele Olandei, Willem-Alexander, a deplâns moartea lui Cruyff: "Olanda a pierdut un star genial şi unic, un om care a dat o faţă nouă sportului. A fost o legendă în Olanda".

Ronald Koeman, actual antrenor la Southampton şi care a jucat sub comanda lui Cruyff la FC Barcelona, a spus că acesta a fost cel mai bun tehnician pe care l-a avut: "Sunt profund marcat de moartea cele mai bun antrenor pe care l-am avut şi a unui bun prieten. Mulţumesc pentru tot. Mereu vei rămâne în inimile noastre".

"Sunt şocat. Nu a fost doar un prieten bun, ci a fost ca un frate pentru mine", a declarat Franz Beckenbauer, care a jucat împotriva lui Cruyff în finala Cupei Mondiale din 1974.

"A fost unul dintre cei mai mari, un mare fotbalist care te încânta atunci când avea mingea la picior şi începea să joace. Mereu lumea se aştepta la spectacol când Johan era pe teren. A iubit jocul, a iubit sportul şi a iubit viaţa. A fost unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-am văzut, poate fi pus alături de Pele, Di Stefano şi Maradona. Jocul lui a schimbat fotbalul şi are şi azi un impact", a declarat Bobby Charlton, campion mondial cu Anglia în 1966. 

Olandezul Johan Cruyff, care anul trecut a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 68 de ani.

"În 24 martie 2016, Johan Cruyff (68) a încetat din viaţă la Barcelona, înconjurat de familia sa, după o luptă grea cu cancerul. Cu mare tristeţe vă cerem să respectaţi intimitatea familiei în această perioadă dureroasă", se arată în comunicatul de pe site-ul lui Cruyff.

Johan Cruyff, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti şi antrenori din lume, a evoluat ca jucător la Ajax, FC Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante şi Feyenoord Rotterdam. El a antrenat echipele Ajax Amsterdam, FC Barcelona şi naţionala Cataluniei.

Johan Cruyff a fost elevul lui Ştefan Kovaci la Ajax, pe vremea când formaţia olandeză câştiga Cupa Campionilor Europeni în sezoanele 1971/1972 şi 1972/1973. La rândul său, Cruyff i-a antrenat în perioada pe care a pregătit FC Barcelona pe Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.