Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că a stabilit audierile în cazul patinatoarei Kamila Valieva în perioada 26-29 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Audierile vor avea loc la Lausanne. Pentru unele părţi din acest caz, unii martori şi experţi, auderea ar putea avea loc priv videoconferinţă.

În februarie, Agenţia Rusă Antidoping (RUSADA) a făcut apel la TAS, cerându-i să decidă “consecinţele corespunzătoare” pentru sportiva Kamila Valieva, care a comis o încălcare a regulamentului antidoping.

“Consecinţele corespunzătoare pot include sau se pot limita la o mustrare”, se arată într-un comunicat al TAS, în care se menţiona că RUSADA vrea anularea deciziei contestate din decembrie 2022.

TAS a precizat că a înregistrat apeluri depuse de RUSADA, Federaţia Internaţională de Patinaj şi Agenţia Mondială Antidoping împotriva deciziei din 14 decembrie 2022 a Comisiei Disciplinare Antidoping a RUSADA.

Decizia din decembrie 2022 arăta că Valieva a comis o încălcare a regulilor antidoping pentru care nu are “vreo vină sau neglijenţă”, astfel că sportiva nu a fost sancţionată, singura pedeapsă fiind anularea rezultatelor din ziua în care a avut loc controlul antidoping (25 decembrie 2021).

Kamila Valieva a câştigat proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar apoi s-a anunţat că ea a fost depistată pozitiv la o substanţă interzisă (trimetazidină).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.