Takanyi Garanganga, 28 de ani, locul 449 ATP, este jucătorul cel mai bine clasat din echipa statului Zimbabwe care va înfrunta România, în Cupa Davis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Cea mai bună clasare din cariera lui Garanganga a fost locul 228, în 2014. Din echipă mai fac parte Benjamin Lock, 26 de ani, locul 546 ATP şi 259 mondial de dublu, fratele său, Courtney Lock, 22 de ani, locul 680 ATP la dublu, şi Mehluli Don Ayanda Sibanda, 19 ani, locul 136 ITF. 

Căpitan nejucător este Gwinyai Tongoona, în vârstă de 45 de ani.

Jucătorii oaspeţi au ajuns la Piatra Neamţ şi au început antrenamentele.

"După o zi de refacere (n.r. - duminică), după o călătorie lungă până în oraşul care găzduieşte întâlnirea, am avut primul antrenament întreg în sala meciurilor, o sală frumoasă. În ceea ce priveşte condiţiile, terenul este mai mult pe partea iute, ceea ce ni se potriveşte şi cred că ne este foarte confortabil să jucăm pe hard indoor, una dintre suprafeţele noastre preferate. Totul merge bine şi abia aşteptăm să mai efectuăm câteva zile de antrenamente înaintea întâlnirii", a declarat Benjamin Lock, pentru newzimbabwe.com

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, a convocat pentru întâlnirea cu Zimbabwe din primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, pe cei mai valoroşi jucători români ai momentului: Marius Copil, locul 80 ATP, Dragoş Dima, locul 327 ATP, Horia Tecău, locul 33 ATP de dublu, Florin Mergea, locul 441 ATP de dublu, şi juniorul Filip Jianu, 17 ani, locul 6 ITF.

Alături de ei a fost convocat şi Edris Fetisleam, 19 ani, locul 235 ITF, unul dintre tinerii de viitor ai tenisului românesc.

Întâlnirea cu Zimbabwe se va disputa pe durata a două zile: două meciuri de simplu vineri, după sistemul cel mai bun din trei seturi, respectiv trei meciuri sâmbătă, unul de dublu şi două de simplu, după acelaşi sistem, cel mai bun din trei seturi.

 

Partidele vor avea loc în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ.

 

 

Mehluli Don Ayanda SIBANDA

<

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.