Partea de tablou a Simonei Halep a mai pierdut o jucătoare valoroasă, după ce australianca Ashleigh Barty, locul 13 WTA, s-a retras de la turneul de categorie Premier de la Doha.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barty, care a avut un week-end dificil, în care a jucat trei meciuri, două de simplu şi unul de dublu, toate câştigate, în întâlnirea cu SUA din FedCup, a invocat o accidentare la şold. Jucătoarea care ar fi evoluat cu Halep în sferturile de finală a fost înlocuită de americanca Alison Riske, locul 52 WTA, ca lucky loser.

Ashleigh Barty este a treia jucătoare de pe partea de tablou a numărul 3 mondial care se retrage de la Qatar Open, după Caroline Garcia din Franţa, locul 19 WTA, care ar fi putut da piept cu jucătoarea română în optimi, şi daneza Caroline Wozniacki, locul 10 WTA, care putea juca împotriva Simonei Halep în semifinale.

După toate aceste retrageri, Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, direct acceptată în turul al II-lea, va evolua cu Lesia Ţurenko (Ucraina), locul 24 WTA, în optimi şi, dacă va trece mai departe, cu Alison Riske sau cu învingătarea dintre germana Julia Goerges, locul 16 WTA, şi australianca Ajla Tomljanovic, locul 41 WTA. Ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4, ar putea juca împotriva Simonei Halep în semifinale.

Şi retragerile nu s-au oprit aici, croata Petra Martici, locul 36 WTA, devenind a patra jucătoare de pe partea de tablou a Simonei Halep care declară forfait turneului de la Doha. În locul ei a intrat Polona Hercog din Slovenia, locul 88 WTA, care a pierdut deja în turul I, în faţa americancei Riske.

Pe partea de tablou a Karolinei Pliskova din Cehia, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 2, nu au existat retrageri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.