Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 192 WTA, s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale turneului de grand slam de la Roland-Garros, trecând în tuurul trei de rusoaica Anna Blinkova, nmărul 56 mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Svitolina s-a impus cu scorul de 2-6, 6-2, 7-5, în două ore şi 17 minute.

La final, Svitolina a refuzat să dea mâna cu Blinkova, însă a făcut totuşi un gest amical către ea.

“Totul a început cu guvernul Ucrainei care a mers la negocieri cu guvernul Rusiei. Ei erau împotriva strângerii de mână pentru că nu împărtăşesc aceleaşi valori, evident, şi din cauza a ceea ce fac ruşii în ţara noastră. Suntem ucraineni, uniţi cu toţii cu scopul de a câştiga acest război. Facem tot ce este necesar”, a declarat Elina Svitolina.

“Sunt ucraineană. Îmi susţin ţara, fac tot ce pot pentru a-i susţine pe ucrainenii care sunt acum pe linia frontului şi luptă pentru pământul nostru, pentru ţara noastră. Vă puteţi imagina pe băiatul sau fata de pe linia frontului uitându-se la mine şi ca eu să mă comport ca şi cum nu se întâmplă nimic? Îmi reprezint ţara. Am o voce şi am o poziţie în acest război. Este teribil ce fac guvernul rus şi soldaţii ruşi. Suntem cu toţii uniţi, ucrainenii”, a adăugat ea.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.