Suporterul echipei Tottenham care a aruncat o coajă de banană către jucătorul formaţiei Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang a fost amendat şi interzis pe stadioane timp de patru ani, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suporterul şi-a recunoscut gestul, dar a susţinut că nu este o persoană rasistă.

"Nu sunt rasist deloc. Sunt cipriot. 100 la sută nu sunt rasist. Jur pe viaţa copiilor mei că nu sunt un astfel de om", a declarat, la 4 decembrie, Averof Panteli, un bunic în vârstă de 57 de ani.

Marţi, un judecător l-a condamnat la o amendă de 500 de lrie sterline, majorată cu 100 de lire sterilne pentru conotaţia rasistă a gestului său, la care se adaugă 135 de lire sterline cheltuieli de judecată.

"A fost un gest intenţionat de a arunca o coajă de banană după un gol marcat de un jucător de culoare. A existat elementul rasist", a arătat judecătorul.

Apărarea bărbatului a insistat pe faptul că aceste merge de 50 de ani la meciurile echipei Tottenham şi că în perioada anterioară a fost un "caracter exemplar".

La 2 decembrie, pe Emirates Stadium, Aubameyang a înscris din penalti în minutul 10, primul gol al meciului, apoi a celebrat reuşita în faţa tribunei în care se aflau fanii oaspeţi. Numeroase proiectile au fost aruncate înspre el, inlusiv o coajă de banană.

Pe baza imaginilor surprinse de camerele de înregistrare, fanul care a aruncat coaja de banană a fost identificat şi reţinut de poliţie, iar Tottenham a anunţat că îi va intezice accesul pe stadion.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.