Suporterii giuleşteni au dat publicităţii un comunicat, în care îşi exprimă dezaprobarea faţă de înlocuirea preşedintelui CS Rapid, fosta atletă Vali Ionescu Caciureac, cu un consilier al ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Alături de Vali Ionescu Caciureac!

Cătălin Drulă (îl găsiţi în DEX la definiţia nimicului) a încercat să umilească şi să indepărteze o legendă incomparabilă a clubului Rapid Bucureşti: Vali Ionescu Caciureac. Costin Zamfir (nimeni de nicăieri) a fost desemnat noul preşedinte al clubului de cel menţionat mai sus.

Vali Caciureac este sinonimul perfmormanţei şi seriozităţii în sportul românesc şi merită respectată. Şi-a dedicat viaţa culorilor alb-vişinii atât ca sportivă, obţinând numeroase premii naţionale şi internaţionale, dar şi ca preşedinte, gestionând corespunzător cele mai dificile momente din istoria sportului giuleştean. Menţionăm că în sezonul actual CS Rapid Bucureşti se aliniază în primele ligi naţionale la toate sporturile de echipă unde secţiile sunt active. Acesta este rezultatul unor proiecte pentru care s-au făcut nenumărate sacrificii şi roadele muncii eficiente. Adăugăm aici că deşi echipa de fotbal este desprinsă de Clubul Sportiv, doamna Caciureac a fost mereu alături de FC Rapid 1923, fiind împreună cu noi încă din diviziile de amatori până în prezent. A reprezentat cheia unei comunicări şi relaţii excelente între FC Rapid şi CS Rapid.

Vali Caciureac înseamnă Rapid şi trebuie să RĂMÂNĂ preşedintele clubului, orice alt scenariu va fi urmat de proteste vehemente şi acţiuni menite să îndepărteze slugile impuse de clasa politică", se arată în comunicatul Peluzei Nord.

Marţi, clubul sportiv anunţa, pe site-ul oficial, că, "în conformitate cu Ordinul Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii nr. 1153/03.09.2021, de la data respectivă, director şi preşedinte al consiliului de conducere al CS Rapid Bucureşti este Costin Mircea Zamfir".

"CS Rapid Bucureşti mulţumeşte doamnei Valy Ionescu-Caciuriac pentru activitatea depusă în sprijinul culorilor alb-vişinii, ca sportiv, antrenor şi director al clubului", a adăugat sursa citată.

Potrivit COSR, Vali Ionescu (devenită Caciuriac după căsătorie) a fost selecţionată pentru atletism de antrenorul Dumitru Gârleanu, dar profesorul Mihai Zaharia a îndrumat-o spre săritura în lungime. A fost legitimată la Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, în cadrul căruia a cucerit 13 titluri naţionale.

În 1982, a doborât recordul mondial la săritura în lungime, a devenit campioană europeană în aer liber, la Atena, şi a obţinut medalia de bronz la Campionatele Europene în sală de la Milano.

În 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, a cucerit medalia de argint, fiind devansată doar de colega sa Anişoara Cuşmir.

După retragerea din activitatea competiţională a activat că antrenoare de atletism la Rapid. În 2000, a devenit vicepreşedinte al clubului din Giuleşti, iar apoi preşedinte/director şi membru de drept al Consiliului de conducere al CS Rapid.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului şi i-au fost conferite "Ordinul Muncii" clasa a II-a şi „Meritul Sportiv” clasa I, iar în 2000 i-a fost înmânată Crucea naţională "Serviciul Credincios" clasa I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.