O situaţie cel puţin ciudată se întâlneşte în Anglia, unde fanii nu au acces pe stadioane, în aer liber, din cauza pandemiei de coronavirus, dar pot vizona un meci la cinematograf, "indoor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit dailymail.co.uk, suporteri ai echipei West Ham United pot viziona meciul formaţiei lor favorite cu Manchester City într-un cinematograf aflat în apropierea London Stadium. În cinematograf vor avea voie să intre peste 100 de persoane, care vor plăti 6,99 lire sterline (7,73 de euro) pentru un bilet.

Această contradicţie a fost remarcată de Tom Pendry, preşedintele Football Foundation.

"Asta ilustrează în mod clar absurditatea totală a situaţiei. Intenţionez să obţin o dezbatere completă în acest sens în Camera Lorzilor", a declarat el, pentru The Times.

Au mai fost transmise meciuri în cinematografe în acest sezon, dar niciunul nu a fost proiectat atât de aproape de stadion. Suporterii care urmăresc meciul la cinema vor fi obligaţi să poarte măşti atunci când nu mănâncă sau nu beau. 

Diana Barran, ministru în Departamentul pentru Cultură, Media şi Sport, a declarat că "nu este momentul potrivit pentru a face alte relaxări" în ceea ce priveşte revenirea fanilor pe stadioane.

"Ne-am angajat să readucem spectatorii pe arene de îndată ce este sigur să facem acest lucru", a spus ea.

Secretarul pentru Cultură, Media şi Sport, Oliver Dowden, a acceptat "frustrarea oamenilor faţă de inconsecvenţa” politicii guvernamentale privind participarea la diferite evenimente. Cu toate acestea, Dowden a subliniat că decizia de a ţine fanii în afara stadioanelor a fost luată la sfatul unor experţi.

Ca răspuns la petiţia #LetFansIn, susţinută de Premier League şi Football League, el a declarat, joi dimineaţă: "Vom profita de prima ocazie pentru a analiza din nou readucerea spectatorilor în siguranţă pe stadioane, dar acest lucru trebuie făcut cu atenţie. Guvernul este pe deplin conştient de importanţa readucerii spectatorilor pe arene şi de consecinţele financiare ale intezicerii lor, de la 1 octombrie. Dovezile primite de la directorul medical Chris Whitty au fost foarte clare, într-un moment de creştere rapidă a infecţiilor. Nu este momentul potrivit pentru relaxări."

Meciul West Ham United - Manchester City va avea loc, sâmbătă, de la ora 14.30, în etapa a VI-a a Premier League.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.