Superbet Group anunţă că se delimitează categoric de orice formă de influenţă, intruziune sau presiune exercitate în politica editorială a oricărei entităţi de presă, delarându-se profund angajat în promovarea integrităţii, atât în lumea presei, cât şi în cea a sportului, subliniind că precizările sunt făcute ”în urma subiectelor legate de industria de gaming care au apărut în presa din România, în decursul săptămânii curente”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De 15 ani sprijinim mediul sportiv şi jurnalismul de calitate în România, fiind deplin conştienţi de valoare socială pe care acestea o deţin. Încă de la începutul proiectului nostru de business, ne-am angajat să menţinem standarde de integritate în toate aspectele activităţii noastre şi în relaţia cu toţi partenerii de dialog – presă, public general, organizaţii non-guvernamentale, cluburi sportive şi autorităţi. Prin urmare, dorim să menţionăm, fără echivoc, faptul că Superbet Group se delimitează categoric de orice formă de influenţă, intruziune sau presiune exercitate în politica editorială a oricărei entităţi de presă. Suntem profund angajaţi în promovarea integrităţii, atât în lumea presei, cât şi în cea a sportului”, transmite compania,subliniind că face aceste precizări ”în urma subiectelor circulate în sfera publică, pe parcursul ultimelor zile, în care se fac referiri la implicarea industriei de gaming în politica editorială a unor publicaţii de prestigiu din România”.

Suoerbet Group menţionează că respectul pentru libertatea presei şi pentru independenţa jurnaliştilor este unul din principiile pe care îşi bazează activitatea şi colaborarea cu orice parteneri media.

”Orice ingerinţă în conţinutul editorial sau presiuni la nivel de management sunt incompatibile cu valorile companiei noastre. De aceea, subliniem faptul că tratăm cu deosebită responsabilitate orice posibilă circumstanţă în care reprezentaţi ai Superbet ar putea acţiona neconform cu principiile noastre de activitate. Orice sesizare argumentată legată de activitatea echipelor noastre este investigată cu seriozitate şi promptitudine, iar compania noastră nu va ezita niciodată să adopte măsuri drastice, în cazul în care reprezentanţii grupului Superbet vor acţiona neprincipial. Respectarea uniformă şi fără excepţie a codului nostru de bune practici rămâne unul dintre pilonii de sustenabilitate pe care este clădit businessul nostru”, se arată în precizările transmise de Superbat Group.

”Rămânem deschişi la dialog cu toţii partenerii care împărtăşesc valorile noastre de transparenţă şi respect”, dau asigurări reprezentanţii Superbet Group.

Peste 70 de jurnaliăti din redacţiile Gazeta Sporturilor şi Libertatea au transmis marţi un protest în care au anunţat: „După ce am refuzat cererile unor manageri din conducerea grupului de presă Ringier de a arăta în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc care sunt clienţi de publicitate, Ringier a cerut luni, 2 octombrie, plecarea redactorului-şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Ţepelin. Ne opunem!”. 

„Pe 31 iulie şi 8 august 2023, trei persoane de la Ringier Sport Management, divizia de presă sportivă a Grupului Ringier, au cerut unui responsabil editorial al Gazetei Sporturilor să introducă un nou mod de lucru. Noile reguli urmau să impună redacţiei să arate articolele conducerii internaţionale înainte de publicare. Solicitarea, făcută în cadrul a două discuţii separate, s-ar aplica articolelor despre companiile de pariuri care sunt sau ar putea fi parteneri publicitari. Responsabilul editorial a refuzat. Acest episod este doar cel mai recent dintr-o serie de evoluţii din ultimele 12 luni. În această perioadă, unii directori Ringier şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că noi, redacţiile GSP şi Libertatea, continuăm să practicăm separarea dintre editorial şi comercial. Ni se cere să introducem noi proceduri, pe motiv că ceea ce facem noi este „jurnalism pe stil vechi”, au mai relatat jurnaliştii.

„Protestăm categoric faţă de aceste măsuri şi anunţăm că vom acţiona, prin toate mijloacele legale, pentru a apăra dreptul publicului românesc la o presă independentă”, au precizat ei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.