Cluburile din Premier League au plătit agenţilor de jucători suma totală de peste 260 de milioane de lire sterline (peste 300 de milioane de euro), în perioada 2018-2019, în creştere cu 49 de milioane de lire sterline (57 de milioane de euro), faţă de anul precedent, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liverpool a plătiti cel mai mult agenţilor, 43 de milioane de lire sterline, între 1 februarie 2018 şi 31 ianuarie 2019, la transferuri de 169 de milioane de lire sterline, urmată de Chelsea, cu 27 de milioane de lire sterline (la 189 de milioane transferuri) şi Manchester City, cu 24 de milioane de lire sterline (69 de milioane).

Banii achitaţi agenţilor sunt mai mulţi, în condiţiile în care sumele plătite pe transferuri au scăzut cu peste 500 de milioane de lire sterline (1,4 miliarde de lire sterline faţă de 1,9 miliarde).

În Championship (liga a doua engleză), suma totală plătită imrpesarilor a fost de peste 50 de milioane de lire sterline, cu 8 milioane de lire sterline mai mult ca în anul precedent.

Asociaţia suporterilor de fotbal din Anglia susţine că sumele plătite agenţilor sunt şocante şi cere mai multă transparenţă în cheltuirea banilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.