CIO a cerut ONU o excepţie de la sancţiunile economice impuse Coreei de Nord, pentru furnizarea de echipament sportiv, astfel încât sportivii din această ţară să se poată pregăti, califica şi participa la Jocurile Olimpice, însă SUA s-a opus, informează Reuters, citând surse diplomatice de la Naţiunile Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele CIO, Thomas Bach, s-a adresat, la 3 iulie, comitetului de sancţiuni pentru Coreea de Nord al Consiliului de securitate al ONU, cerând o excepţie pentru echipamentul sportiv. Comitetul ia decizii în unanimitate, iar SUA a răspuns, miercuri, că se opune unui astfel de transfer.

"Sutem optimişti cu privire la procesul de denuclearizare a Coreei de Nord, dar va fi nevoie de aplicarea integrală a sancţiunilor pentru a ajuge acolo", a declarat un oficial american, fără a oferi detalii privind decizia comitetului.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Nici CIO nu a comentat oficial decizia SUA de a bloca transferul de echipament sportiv în Coreea de Nord.

Cu unanimitate, Consiliul de securitatea al ONU a înăsprit, în 2006, sancţiunile aplicate Coreei de Nord, în încercarea de a tăia finanţarea programulelor nucleare şi de dezvoltare a rachetelor balistice ale Pyongyangului. Consiuliul a întrezis vanzarea de bunuri de lux în această ţară, categorie de produse care include şi echipamentul sportiv de agrement.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au defilat sub acelaşi drapel la Jocurile Olimpice de iarnă din acest an. Următoarea ediţie a JO, una de vară, va avea loc în 2020, la Tokyo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.