Directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a declarat, joi, că echipa antrenată de Nicolae Dică mai are nevoie de un atacant şi de un fundaş central, dacă se va califica în grupele Ligii Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Lotul pe care îl avem este suficient dacă, Doamne fereşte, nu ne calificăm în grupele Europa League. În momentul de faţă stăm bine. E mult mai greu decât ani trecuţi (n.r. - ca FCSB să ajungă în grupe). Dacă ne vom califica, automat va trebui să aducem un atacant şi un fundaş central. La momentul ăsta nu urmărim pe nimeni pentru că ni se pare lispit de sens. Putem să urmărim un jucător care peste două săptămâni semnează cu o altă echipă şi l-am urmărit degeaba. Avem şi noi timpul limitat. Dacă rămâne modulul tacatic de care s-a vorbit atât de mult, cred că mai avem nevoie şi de un mijlocaş ofensiv, un inter, pentru că deocamdată avem Ovidiu Popescu, Moruţan, Teixeira, dar el are un randament superior în poziţia de atacant lateral, pe al patrulea nu prea îl aveam. Qaka este un închizător, un mijlocaş defensiv şi va intra probabil în concurenţă pentru poziţia aia, care este ocupată şi de Pintilii, de aia s-a discutat şi de Nedelcu, că se va încerca folosirea lui pe altă poziţie, de fundaş central. În rest suntem echilibraţi şi aşteptăm foarte mult să revină Gnohere, care este golgheterul campionatului recent încheiat. A avut o perioadă grea, a suferit o operaţie, s-a antrenat separat, a început să se antreneze cu echipa, dar mai are până când îşi va recăpăta forma sportivă. Vorbim prea mutl de un atacant când îi avem pe Gnohere şi pe Florin Tănase. Alibec este un capitol încheiat, eu nu mai discut despre el", a declarat Stoica, într-o conferinţă de presă.

El a reafirmat faptul că nu se ocupă de negocierea unor transferuri pentru FCSB, pentru a nu încălca interdicţia pe care o are din partea justiţiei.

"Eu discut, spre exemplu, cu Dorin Rotariu, îl întreb dacă este interesat să vină la FCSB, îmi spune despre ce este vorba, comunic mai departe conducerii, în situaţia în care se ajunge la o înţelegere verbală, mă rog, aşa, jucătorul şi-ar manifesta dorinţa de a juca la noi. Intervine Valeriu Argăseală şi face propuneri concrete referitoare la salariu, la sume de transfer şi aşa mai departe. Totul se poate verifica. Doresc ca subiectul ăsta să fie închis o dată pentru totdeauna, pentru că sunt foarte atent la ceea ce fac. Am agenţi cu care eram în relaţii foarte bune, eram prieteni şi cărora le-am spus foarte clar: căutaţi-mă după 4 septembrie 2019. Nu am făcut nicio greşeală", a spus el.

Mihai Stoica a menţionat că FCSB nu a intenţionat să-l transfere pe slovenul Luca Zahovici.

"Totul a pornit de la această discuţie legată de Zahovici. Eram în cantonament, m-a sunat Gigi şi m-a întrebat ce fac, am zis că urmăresc un jucător. Îmi adusesem aminte de un jucător. De Zlatko Zahovci ştie toată lumea cine este. Îl cunosc foarte bine, chiar am avut privilegiul de a-l cunoaşte şi există un respect reciproc în ceea ce ne priveşte. L-am urmărit când Luka era un copil şi i-am urmărit parcursul acestui copil. Mi-au atras atenţia cifrele pe care le are. Când m-a întrebat Gigi, mă uitam întâmplător la Zahovici, la Luka şi am zis că nu avem cum să-l luăm, pentru că, în opinia mea, Luka Zahovici este un jucător pregătit să joace acum în Serie A sau în Budnesliga. Este de o treaptă superioară campionatului nostru. I-am spus, ca profil, că ar fi un jucător care s-ar potrivi foarte bine. După o jumătate d eoră, Gigi a vorbit în presă şi a spus că discut pentru un jucător sloven. Nu, nici măcar nu am discutat pentru Zahovici. Nu există nicio discuţie legată de Zahovici. Sincer, îmi place şi Dybala. Nu-i cunsoc tatăl, dar îmi place mult ... Nu se pune problema să se facă o ofertă pentru Zahovici, pentru că noi nu suntem pregătiţi, iar jucătorul are probabil pretenţii pe care noi nu am putea să i le satisfacem", a spus oficialul FCSB.

Mihai Stoica nu mai doreşte transferuri numeroase la FCSB, ci promovarea cât mai multor jucători din propriul centru de copii şi juniori.

"Vor fi din ce în ce mai puţine transferuri sau cel puţin aşa îmi doresc. Îmi doresc să reuşim - inspiraţi din modele de succes gen Barcelona - să aducem jucători de la academie. Înainte aveam juniori pentru că eram obligaţi, că nu aveam drept de participare, iar acum se cam bat jucătorii de mare perspectivă să vină la FCSB. Avem un tilu naţional la generaţia 2003. Este incredibil că într-un timp atât de scurt cei care se ocupă de academie să vină cu asemenea rezultate şi dacă Dumitru la 16 ai jumătate a rămas în lotul mare, dacă Toma la 18 ani a rămas în lotul mare, dacă portarul Ducan este al treilea portar la FCSB, în condiţiile în care îl aveam pe Niga cumpărat anul trecut, înseamnă că lucrurile decurg aşa cum trebuie la academie", a adăugat Stoica.

FCSB debutează, sâmbătă, la Giurgiu, cu Astra, în ediţia 2018-2019 a Ligii I.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.