Poliţia spaniolă a percheziţionat birourile comisiei arbitrilor în cadrul unei anchete privind presupusele plăţi corupte făcute de FC Barcelona către un oficial, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FC Barcelona se confruntă cu acuzaţii de corupţie în legătură cu plăţile făcute către Jose Maria Enriquez Negreira, fost vicepreşedinte al comisiei, în schimbul unor decizii de arbitraj favorabile.

UEFA investighează, de asemenea, acest caz.

Barcelona neagă orice abatere şi nu au fost efectuate arestări în timpul percheziţiei de la Madrid.

Garda Civilă spaniolă a percheziţionat joi sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania (CTA).

La 10 martie, justiţia spaniolă a acuzat FC Barcelona şi pe doi dintre foştii săi preşedinţi pentru „corupţie”, „încălcare a încrederii” şi „înregistrări comerciale false” în cazul plăţilor suspecte de bani de la clubul catalan către Jose Maria Enriquez Negreira, fost conducător al arbitrajului spaniol, de asemenea urmărit penal.

Ancheta penală iniţială a fost demarată de procuratura din Barcelona în luna martie, iar la scurt timp după aceea, organismul de conducere al fotbalului european, UEFA, a lansat propria anchetă.

Se presupune că Barcelona a plătit 8,4 milioane de euro (7,4 milioane de lire sterline) lui Negreira şi companiei sale Dasnil 95.

Plăţile au fost iniţial investigate ca parte a unei anchete fiscale asupra companiei conduse de Negreira.

Barcelona a efectuat plăţi către această companie în valoare totală de 1,4 milioane de euro (1,2 milioane de lire sterline) între 2016 şi 2018 şi i-a plătit lui Negreira aproximativ 7 milioane de euro (6,2 milioane de lire sterline) între 2001 şi 2018, anul în care acesta şi-a părăsit funcţia în cadrul comisiei de arbitri.

Barcelona a recunoscut că a plătit Dasnil 95, pe care l-a descris ca fiind "un consultant tehnic extern", pentru a întocmi rapoarte video despre arbitri "cu scopul de a completa informaţiile solicitate de staff-ul tehnic".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.