Premier League a dat publicităţii în cele din urmă situaţia persoanelor vaccinate în cele 20 de cluburi ale campionatului. Potrivit acestui raport, 84 la sută dintre jucători sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză, o proporţie inferioară altor ligi, cum ar fi cea germană, în care 94 la sută dintre fotbalişti şi membri ai staff-urilor sunt vaccinaţi, sau Serie A, cu 98 rată de vaccinare, informează dailymail.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportat la total, jucători plus membri ai staff-urilor, 92 la sută au primit una, două sau trei doze de vaccin. Dintre fotbaliştii vaccinaţi, 77 la sută au primit câte două doze şi sunt consideraţi vaccinaţi cu schemă completă.

Premier League a fost criticată pentru reticenţa de a face cunoscută rata de vaccinare a jucătorilor. Cea mai recentă statistică înainte de anunţul de luni a fost prezentată în octombrie, când  68% dintre dintre jucători au fost vaccinaţi cu două doze.

"Jucătorii cărora li s-a administrat una sau două doze trebuie să aştepte perioada de timp adecvată înainte de a primi fie a doua doză, fie doza booster. Liga continuă să lucreze cu cluburile pentru a încuraja vaccinarea în rândul jucătorilor şi staff-urilor, precum şi pentru a promova mesajele guvernamentale de vaccinare de sănătate publică către cluburi şi publicul larg. Liga nu va furniza detalii specifice cu privire la cluburi sau persoane, iar ratele de vaccinare a jucătorilor vor fi acum comunicate public la sfârşitul fiecărei luni, începând din ianuarie", a precizat Premier League.

Rata de vaccinare NHS cu o singură doză în Anglia pentru tinerii de 25-29 de ani este de 78,5%, vârsta medie a unui jucător din Premier League fiind de 26,9 ani.

Tot luni, Premier League a anunţat că au fost înregistrate 90 de cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus în ultimele şapte zile, la cele 20 de cluburi din campionat, din 12.345 de teste, un număr mai mult decât dublu faţă de ultimul raport şi un record de la începutul pandemiei, în martie 2020.

Între 6 şi 13 decembrie, s-au înregistrat 42 de cazuri de infectare cu noul coconavirus, în timp ce între 13 şi 20 decembrie acestea au ajuns la 90.

În ultima perioadă, zece meciuri au fost amânate din cauza coronavirusului, şase în ultima etapă.

Cu toate acestea, grupările au decis, luni, să nu întrerupă competiţia de sărbători şi să joace meciurile dacă au 13 jucători valizi şi un portar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.