Katerina Siniakova, locul 44 WTA, a învins-o, duminică, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, cu scorul de 6-4, 6-2, şi Cehia a egalat România, scor 2-2, în întâlnirea din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei. Echipa calificată în semifinale va fi stabilită după meciul de dublu Katerina Siniakova (locul I WTA de dublu) / Barbora Krejcikova (locul 2 WTA) - Irina Begu (locul 35 WTA) / Monica Niculescu (locul 51 WTA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihaela Buzărnescu a început curajos meciul cu Siniakova şi a dus repede scorul la 3-0, după un break, în ghemul al doilea, şi după greşeli neforţate din partea adversarei. Apoi jucătoarea cehă a scos parcă de nicăieri şi pus pe teren o evoluţie entuziasmantă, cu serviciu foarte eficient, cu o defensivă impecabilă, ajungând la aproape fiecare minge şi returnând imparabil. De partea cealaltă, românca s-a blocat brusc, a servit foarte slab, cu o proporţie mică a primului, a venit neinspirat la fielu şi a fost copleşită de eforul şi exuberanţa rivalei. Între 3-2 şi 3-4, 40-0, Buzărnescu nu a câştigat niciun punct. S-a trezit puţin atunci şi a ajuns la minge de break, dar Siniakova a reuşit să câştige al cincilea ghem la rând. Buzărnescu şi-a făcut apoi serviciul, a condus cu 30-0 pe serviciul adversarei, dar setul a ajuns în palmaresul sportivei din Cehia, cu 6-4, după 42 de minute.

Setul al doilea a curs pe coordonate mai clare în favoarea jucătoarei din Cehia, Buzărnescu negăsind soluţii în faţa dârzeniei şi concentrării maxime a rivalei. Siniakova a reuşit un break la 1-1, l-a dublat la 4-2, când românca a avut 40-15, dar a comis cinci duble greşeli, şi s-a impus cu 6-2, după o oră şi 26 de minute.

Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, iar Simona Halep, locul 3 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de Katerina Siniakova, locul 44 WTA, în întâlnirea din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei. După prima zi a întrecerii, Cehia şi România erau la egalitate, scor 1-1.

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, duminică, pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, în al treilea meci al întâlnirii de Cupa Federaţiei dintre Cehia şi România, de la Ostrava. După acest rezultat, România conducea Cehia cu 2-1, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.