Federaţia Internaţionalăd e Tenis (ITF) a mărit premiile pentru ediţia 2019 a Cupei Federaţiei, de la 3,7 milioane de dolari (3,2 milioane de euro) la 7,5 milioane de dolari (6,5 milioane de euro). România este calificată în sferturile de finală, fază în care va evolua cu Cehia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiile anunţate sunt pentru toate cele 16 participante, opt în Grupa Mondială şi opt în Grupa Mondială II, şi se înscriu în eforturile ITF de a revigora competiţia feminină pe echipe, aşa cum a procedat cu cea masculină, Cupa Davis.

Forul internaţional are în vedere şi schimbarea formatului, de la trei întâlniri de-a lungul anului, în februarie, aprilie şi noiembrie, la un turneu de o săptămână, cu toate cele 16 echipe din grupele mondiale, într-un oraş de clasă mondială.

Alte schimbări pentru ediţia din 2019 prevăd posibilitatea convocării unei a cincea jucătoare şi introducerea tie-break-ului în setul decisiv.

Formată din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu şi Sorana Cîrstea, România a promovat în Grupa Mondială, după ce a învins, în aprilie, cu 3-1, reprezentativa Elveţiei, la Cluj-Napoca.

Conform tragerii la sorţi din iulie, jucătoarele române vor întâlni, în 9-10 februarie 2019, în deplasare, echipa Cehiei, finalistă în acest an, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.