Simona Halep s-a "calificat" în finala pentru lovitura anului, în ancheta efectuată de WTA, trecând de "faza grupelor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Halep a figurat cu două lovituri în această anchetă, una din martie, din meciul cu Agnieszka Radwanska, din turul al treilea al Miami Open, şi alta din mai, un stop la fileu, impecabil, în partida cu Maria Şarapova, din semifinalele turneului de la Roma. În finală, liderul WTA a intrat cu cea din meciul de la turneul american, pierdut de româncă.

La începutul setului decisiv cu Radwanska, Halep a condus cu 1-0, după o "contrascurtă" de efect, ea trimiţând mingea în terenul adversarei sub un unghi foarte deschis din apropierea fileului.

WTA a împărţit reuşitele anului în două grupe, A (ianuarie - mai) şi B (iunie-octombrie).  În grupa Simonei Halep au mai fost nominalizate Maria Şarapova, tot cu două lovituri, una de la Doha, dintr-un meci cu Monica Niculescu, şi Agnieszka Radwanska.

În grupa B au fost lovituri reuşite de Caroline Wozniacki, Magda Linette, Maria Şarapova, Su-Wei Hsieh şi Ons Jabeur.

Deşi a avut trei nominalizări, Şarapova nu a intrat în finala de patru. În afară de Halep, au fost preferate de fani loviturile reuşite de Agnieszka Radwanska, Su-Wei Hsieh şi Ons Jabeur.

Fanii pot vota pe site-ul WTA, iar câştigătoarea va fi anunţată la 14 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.