Simona Halep, locul I WTA, a fost eliminată în primul tur al US Open, după ce a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-2, 6-4, de Kaia Kanepi din Estonia, locul 44 WTA. Anul trecut, Halep a pierdut tot în primul tur, cu 4-6, 6-4, 3-6, în faţa Mariei Şarapova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul WTA, câştigătoarae de la Roland Garros şi finalista Australian Open a părăsit prematur al patrulea grand slam al anului, după o evoluţie cenuşie, departe de tenisul arătat recent, la Rogers Cup şi la Cincinnati, unde a ajuns în finală de fiecare dată.

Luni, Halep a evoluat cu mingi la îndemâna adversarei, cu un joc fără agresivitate şi fără precizie, cu un serviciu moale şi fără să lupte pentru fiecare punct. Nefiind supusă la presiune şi nefiind mişcată pe teren, Kanepi, 181 centimetri înălţime, a fost cea care a dictat ritmul, ca dintr-un turn de control, cu minimum de efort, pentru că mingea i-a venit mai mereu într-o poziţie bună. La 33 de ani, estona este o jucătoare experimentată şi ştie cam toate loviturile. Ea a jucat când agresiv, mai ales la retur, cu mingi lungi şi către lateralele terenului, când a rupt ritmul cu scurte sau cu veniri al fileu. În plus, a servit impecabil şi nu i-a dat adversarei nicio oprtunitate de break, în primul set.

Simona Halep a lăsat impresia în setul al doilea că poate reveni, dar ghemurile câştigate au fost mai dregrabă obţinute pe scăderea nivelului sportivei din Estonia decât datorită creşterii jocului ei. Jucătoarea română a înregistrat cel mai slab parcurs în acest an la un grand slam pentru că nu a ştiut să profite de momentele favorabile venite din partea cealaltă a fielului şi nu a încercat niciun moment să lupte până la ultima picătură de enrgie, aşa cum a făcut-o de multe alte ori.

Halep a luat primul ghem, apoi a pierdut cinci la rând. Momentul care a descumpănit-o a fost la 1-1, când a ratat două mingi uşoare, din interiorul terenului, şi şi-a cedat prima dată serviciul. Halep a întrerupt seria la 1-5, cu un ghem ceva mai bun pe propriul serviciu, dar Kanepi a închis setul imediat, cu 6-2, după 28 de minute de joc.

Evoluţia ştearsă a româncei a continuat şi, după ce şi-a pierdut serviciul din nou, a devenit primul sportiv care rupe o rachetă de teren pe noua arenă Louis Armstrong, inaugurată oficial chiar cu acest meci. Liderul WTA şi-a mai pierdut o dată serviciul şi scorul a devenit 6-2, 3-0, pentru adversara ei.

Din acest moment, jucătoarea din Estonia a început să greşească mai des, iar Halep a reuşit să câştige contra serviciului rivalei, la prima ocazie ivită. Jucătoarea română s-a apropiat apoi la 2-3, dar Kanepi a păstrat un break avans. Energia estonei părea că se scurge rapid, pentru că ea a greşit mult şi Halep a egalat la 4, cu alte două ghemuri câştigate la rând. Din nefericire, sportiva română nu a profitat de avantajul de 40-15 avut în ghemul al nouălea, iar Kanepi a făcut rebreak. A urmat un ghem scurt, câştigat de Kanepi, care a produs supriza turneului, cu 6-2, 6-4, după doar 76 de minute de joc.

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Halep va primi 54.000 de dolari şi 10 puncte WTA. Ea nu este în pericol să-şi piardă locul I în clasamentul WTA după acest turneu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.