Echipa de Fed Cup a României, fără Irina Begu, care se va alătura săptămâna aceasta colegelor sale, a ajuns, duminică, la Cluj-Napoca, unde în perioada 16-17 aprilie va întâlni Germania în barajul pentru Grupa Mondială. Simona Halep a declarat că româncele sunt avantajate de suprafaţa pe care se va juca, dar confruntarea va fi dificilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentativa României a mai jucat cu Germania o singură dată, în 1974, când tricolorele au pierdut cu scorul de 0-3.

"Acel meci a fost acum mult timp. Acum suntem o echipă mai puternică şi mai solidă. Valorile sunt mult mai apropiate şi de aceea cred că putem face un meci bun, partide bune şi să câştigăm nu este exclus chiar dacă va fi greu. Din punctul meu de vedere, zgura ne avantajează, eu joc destul de bine pe zgură, dar vom vedea pentru că şi ele joacă bine. Suntem la un nivel foarte ridicat la care toate jucăm bine pe toate suprafeţele. Sperăm să fim mai încurajate decât ele şi să câştigăm", a spus Simona Halep.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Monica Niculescu s-a declarat bucuroasă de faptul că România joacă la Cluj-Napoca, unde a jucat şi în februarie, cu Cehia. "Ne bucurăm că am ajuns la Cluj. Eu cel puţin am amintiri foarte frumoase aici. Ne dorim să facem o treabă bună şi sperăm că vom fi apte şi sănătoase. Data trecută, publicul a fost senzaţional. Ne-a ajutat foarte mult să avem 7000 de persoane. Ne bucurăm că suntem la Cluj şi vom vedea cum va fi treaba", a afirmat Niculescu.

Alexandra Dulgheru consideră că România este favorită: "Ce pot să zic, România este favorită. Germania are o echipă puternică, dar suportul publicului cred că va conta şi ne bazăm pe acest meci”.

Irina Begu va ajunge la Cluj în cursul zilei de marţi, deoarece ea a participat zilele trecute la turneul de la Charleston.

"Ajunge şi Irina marţi şi miercuri vom fi toate împreună. Germania are o echipă experimentată, au fost semifinaliste şi finaliste de Fed Cup. Au jucătoare bune, dar şi fetele noastre sunt pe măsură. La acest nivel nu cred că putem să spunem dacă va fi mai greu sau mai uşor decât cu Cehia. Vor fi partide disputate", a declarat căpitanul nejucător Alina Tecşor.

România va lupta cu Germania pentru rămânerea în Grupa Mondială a Fed Cup. România a ajuns la baraj după înfrângerea cu 2-3 în faţa multiplei campioane Cehia, în timp ce Germania a pierdut cu acelaşi scor în faţa Elveţiei.

În Fed Cup, România şi Germania (la acea vreme RFG) s-au mai întâlnit o singură dată, la Napoli, în Italia, pe teren de zgură, în sferturile de finală ale competiţiei. Meciul s-a încheiat cu victoria Germaniei cu scorul de 3-0. La acel meci, lotul României era format din Virginia Ruzici, Mariana Simionescu şi Judith Gohn.

Lotul României de Fed Cup este format din căpitanul nejucător Alina Tecşor şi jucătoarele Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru. Din echipa Germaniei fac parte numărul doi mondial, Angelique Kerber, Andrea Petkovic, Annika Beck şi Julia Goerges.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.