Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial, în primul meci al întâlnirii de Fed Cup dintre Franţa şi România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o atmosferă gălăgioasă, incendiară pe alocuri, în Kindarena din Rouen, "populată" de mulţi români, care au dat tonul scandărilor şi de multe ori i-au acoperit pe mult mai numeroşii suporteri ai gazdelor, cele două jucătoare au oferit un frumos spectacol. O confruntare între forţa Kristinei Mladenovic şi jocul generos în efort al Simonei Halep, între putere şi mobilitate, între lovitura năpraznică de dreapta a franţuzoaicei şi reverul eficient al româncei. Mladenovic poate produce un tenis entuziasmant, dar pe care nu-l susţine prin constanţă. Are căderi după câte o minge extraordinară sau după o serie de puncte reuşite, iar dacă adversara nu îşi pierde cumpătul în momentele bune ale sportivei franceze şi îi pune mingea înapoi în teren, îi creează acesteia mari probleme.

Ca de obicei, Halep a oferit o prestaţie cu multă risipă de energie, presărată cu lovituri imparabile, spectaculoase. Din când în când a mai greşit şi ea, iar serviciul, mai ales al doilea, este uneori un călcâi al lui Ahile. Însă Simona Halep şi-a dominat, sâmbătă, adversara şi, după un început de meci un pic complicat, chiar a surclasat-o.

Setul I a fost foarte disputat şi echilibrat în prima sa parte. Halep a condus cu 40-0 pe serviciul rivalei şi în primul ghem şi în al treilea, dar Mladenovic a revenit şi a câştigat aceste ghemuri. În cele din urmă, Halep a reuşit break-ul la 2-2, dar nu l-a păstrat, pierzându-şi imediat serviciul. Ghemul care a rupt meciul a fost următorul, Mladenovic a avut cinci mingi de a face 4-3, le-a ratat pe toate şi Halep a fructificat a doua minge de rebreak şi a preluat ea conducerea cu 4-3. Fostul lider WTA nu a mai lăsat apoi jocul din mână şi a luat setul, cu 6-3, după 54 de minute.

Setul al doilea a fost unul fără istoric, Halep a pierdut doar un ghem la 1-0, şi a reuşit break-uri la 2-1 şi 4-1, punând capăt meciului după 6-1 şi după o oră şi 40 de minute de joc

Această partidă va fi urmată de întâlnirea Caroline Garcia, locul 21 WTA - Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.