Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a ratat calificarea în finala turneului de la Stuttgart, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-2, de Arina Sabalenka din Belarus, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Halep îşi propusese înaintea meciului să-şi împingă cât mai mult adversara cu mingi lungi şi să fie agresivă. Dn nefericire, ea a reuşit de puţine ori să trimită mingea cât mai aproape de linia de fund a terenului, de unde vin erori ale sportivei din Belarus, sau să o mişte prea mult pe teren. În ceea ce priveşte agresivitatea româncei, nu prea a fost loc de aşa ceva. Puternica Sabalenka şi-a început bombardamentul de la prima minge şi rareori a slăbit tirul, atât la serviciu, cât şi la retur. Tactica ei a fost simplă, minge către exterior, ca să-şi scoată adversara din teren, apoi următoarea, câştigătoare, în partea opusă.

La rândul ei, Simona Halep a servit mai slab decât în precedentele partide disputate la Stuttgart, iar rivala ei nu a iertat-o, puţine fiind ghemurile pe serviciul Simonei Halep în care Sabalenka să nu aibă minge sau mingi de break.

De obicei, jocul Arinei Sabalenka lasă loc de reveniri pentru jucătoarele pe care le întâlneşte, pentru că este genul de sportivă care poate face puncte pentru toată lumea, nu numai pentru ea. Sâmbătă, ea şi-a dus evoluţia stelară (28 de lovituri câştigătoare la 12) până la capăt, fără ca Halep să o poată împiedica.

În primul set, Sabalenka a reuşit break-ul la 2-1 şi imediat Halep a avut trei mingi de rebreak consecutive. Cu un serviciu care nu lasă posibilitatea unei reacţii, jucătoarea din Belarus le-a anulat, apoi şi-a menţinut avantajul făcut până la finalul setului, pe care l-a câştigat cu 6-3, în 31 de minute.

Fostul lider WTA şi-a pierdut serviciul în primul ghem al setului secund, apoi la 2-4. Imediat, jucătoarea din Belarus a închis meciul cu 6-3, 6-2, după 63 de minute şi a privat-o pe Simona Halep de prima ei finală la Stuttgart. Scorul întâlnirilor lor directe este acum de 3-2 pentru jucătoarea română.

Sabalenka va juca pentru trofeu şi pentru maşina Porsche care se acordă învingătoarelor, duminică, împotriva australiencei Ashley Barty, locul I WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 26.130 de euro şi cu 185 de puncte WTA.

Pentru Simona Halep urmează participarea la Madrid Open.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.