Americanca Shleby Rogers, locul 43 WTA, a produs surpriza openului american, după ce a eliminat-o, în turul al treilea, cu scorul de 6-2, 1-6, 7-6 (5), pe australianca Ashleigh Barty, locul I WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surpriza este cu atât mai mare cu cât Barty reuşise să câştige toate cele cinci meciuri anterioare jucate cu Rogers, dintre care patru în acest an.

După succesul carierei, Rogers şi-a permis să glumească la interviul de pe teren.

"Azi dimineaţă, mă uitam la un videoclip al lui Vitas Gerulaitis, în care el spunea că nimeni nu îl bate de 17 ori la rând (n.r. - referindu-se la primul lui succes după 16 înfrângeri în faţa lui Jimmy Connors) şi, bine, eu pot spune că ajung numai cinci", a explicat Rogers după meci, potrivit lequipe.fr.

Apoi, într-un interviu acordat ESPN, jucătoarea de 28 de ani, care nu are niciun trofeu se simplu până acum în palmares, a detaliat umilinţele suferite în faţa australiencei: "Ce mi-a făcut în acest sezon... M-a bătut de două ori acasă la ea în Australia (n.r. - la Yarra Valley Classic, apoi la Australian Open), m-a dominat în propriul meu oraş (n.r. - Charleston) şi m-a pus într-o situaţie foarte jenantă la Madrid (n.r. - învinsă cu 6-2, 6-1)".

De partea cealaltă, Barty nu şi-a ascuns dezamăgirea de a piedre după ce a condus cu 5-2 în decisiv, cu două break-uri.

"Da, un joc dificil. Nu este niciodată plăcut când ai ocazia să serveşti de două ori pentru meci şi să nu-l închizi. Că am putut servi pentru victorie în al treilea set este greu de înghiţit. Dar aşa a fost în seara asta. Am reuşit să revin în meci, să mă pun în poziţia de a-l câştiga, dar nu am putut să-l închid. Este dezamăgitor, dar mergem înainte. Cred că a fost foarte lentă suprafaţa în seara asta pe arena Arthur Ashe... A fost prima dată când am jucat seara acolo. Este o diferenţă destul de mare. Dar meritul îi revine lui Shelby, ea s-a adaptat mult mai repede decât mine. Am avut un prim set cu adevărat oribil, am fost inconstantă. Ultimele şase luni au fost un roller-coaster. A început la Miami, unde m-am trezit cu 2-5 în decisiv, în primul meu joc. Sau inversul din seara asta... Tenisul echilibrează totul, nu? Am reuşit să câştig multe partide în care am fost condusă în decisiv, în care s-a servit pentru meci împotriva mea. Dar nu poţi câştiga toate meciurile. Rămân mândră de ceea ce am realizat împreună cu echipa mea. Nu aş fi putut cere mai mult şi nu aş schimba nimic. Şase luni cu adevărat incredibile (n.r. - a câştigat turneul de la Miami pentru a doua oară la rând, pe cel de Cincinnati şi a jucat o finală la Madrid, pe lângă trofeul de la Wimbledon)", a spus Barty.

Shelby Rogers va da piept în optimi cu o ală prezenţă surprinzătoare în această fază, jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 150 WTA, venită din calificări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.