Fostul fotbalist Andrei Şevcenko a demisionat, vineri, din funcţia de vicepreşedinte al Comitetului Olimpic Ucrainean, pe care o ocupa de doar o zi. El a renunţat din cauza unui dezacord cu anumiţi noi membri ai Consiliului de Administraţie, consideraţi pro-ruşi, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În perioada cea mai dificilă din istoria ţării mele, sunt mândru că sunt alături de Ucraina şi să ajut în orice mod posibil pentru binele victoriei noastre. Consider că se depune o muncă onorabilă în Comitetul Olimpic, înţeleg importanţa dezvoltării. În acelaşi timp, nu pot rămâne în comitet în această formulă. Plătim un preţ infinit de mare pentru libertatea noastră, cu vieţile celor mai buni ucraineni. Trebuie să fim demni de ei”, a notat Şevcenko pe Facebook.

La câteva ore după Andrei Şevcenko, au demisionat şi Nestor Shufrych, politician, şi Hrihori Surkis, fost proprietar al clubului Dinamo Kiev.

Potrivit insidethegames.biz, Shufrych este membru al unui partid pro-rus şi în 4 martie a fost arestat pentru că le-ar fi oferit forţelor armate ruse informaţii pentru localizarea soldaţilor ucraineni şi alte detalii despre armata Ucrainei.

Surkis a fugit din Ucraina în primele zile de război. El a avut de asemenea legături cu un partid pro-rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.