Selecţionerul Austriei, Ralf Rangnick, a refuzat postul de tehnician al echipei Bayern Munchen, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rangnick a decis să rămână la conducerea naţionalei Austriei şi după Campionatul European din această vară.

"Sunt antrenorul echipei Austriei din toată inima. Acest job îmi oferă o bucurie incredibilă şi sunt hotărât să continui cu succes pe calea pe care am ales-o", a precizat Rangnick într-un comunicat publicat pe site-ul Federaţiei Austriece de Fotbal. "Aş dori să subliniez în mod expres că aceasta nu este o respingere a FC Bayern, ci o decizie în favoarea echipei mele şi a obiectivelor noastre comune".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Decizia lui Rangnick este o lovitură pentru Bayern, club ai cărui oficiali îl lăudaseră în ultimele zile pe tehnicianul în vârstă de 65 de ani.

"El are abilităţi imense în dezvoltarea jucătorilor şi a echipelor. Tot ceea ce aud de la oamenii din jurul echipei naţionale austriece este foarte, foarte pozitiv. Şi noi înşine avem jucători care lucrează sub comanda lui", a declarat în această săptămână preşedintele clubului Bayern, Herbert Hainer. "Dacă ar veni, ar fi o alegere foarte bună pentru noi".

Rangnick devenise favorit pentru a prelua locul lui Thomas Tuchel, care pleacă, în timp ce alţi candidaţi s-au autoexclus. Xabi Alonso a rămas la Bayer Leverkusen, fostul antrenor al lui Bayern, Julian Nagelsmann, şi-a prelungit contractul cu Germania, iar Unai Emery a ales să rămână la Aston Villa.

Tuchel pleacă de la Bayern la finalul sezonului, în urma unui acord reciproc în februarie pentru a pune capăt colaborării lor, după o serie de meciuri fără victorie. Leverkusen a câştigat Bundesliga, punând capăt celor 11 ani de dominaţie a lui Bayern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.