Şeful federaţiei iraniene de atletism a demisionat, duminică, după ce la un eveniment sportiv femei au concurat fără să aibă capul acoperit, cum era obligatoriu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Hashem Siami a demisionat ca urmare a controverselor apărute după cursa organizată la Shiraz”, notează agenţia IRNA.

Siami a declarat că nu a fost implicat în organizarea competiţiei şi că sportivele cu capul descoperit nu făceau parte din federaţia naţională.

Potrivit imaginilor din presa iraniană, unele concurente au alergat cu capul descoperit.

Acoperirea capului de către femei în competiţii a devenit obligatorie în Iran la scurt timp după Revoluţia Islamică din 1979.

În ultimele luni, din ce în ce mai multe femei au apărut fără vălul islamic în locuri publice, în special după valul de proteste de după moartea Mahsei Amini, arestată pentru încălcarea codului vestimentar strict.

Cel puţin patru actriţe celebre au ajuns în vizorul autorităţilor după ce au apărut în public la Teheran fără văl.

La 16 aprilie, autorităţile au anunţat că peste 150 de firme au fost închise în 24 de ore pentru că nu au respectat obligaţia de acoperire a capului de către femei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.