Clubul Olimpic de Scrimă din Bonn a anulat competiţiaa anuală de Cupă Mondială masculină la floretă. Este al doilea eveniment anulat în Germania după ce Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) a renunţat la interdicţia de participare a sportivilor din Rusia şi Belarus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportivii din Rusia şi Belarus au primit interdicţie de participare la competiţii internaţionale după ce Rusia a lansat ofensiva militară în Ucraina, invazie susţinută de Belarus.

Însă FIE a anunţat în martie că scrimerii din Rusia şi Belarus pot reveni în competiţiile internaţionale.

“Un eveniment de Cupă Mondială cu scrimeri ruşi ar fi de neconceput”, a declarat preşedintele Clubului Olimpic de Scrimă din Bonn, Gudrun Nettersheim. “Am luat această decizie pentru că are loc un război inuman. Şi am făcut asta pentru toţi sportivii din club”.

Un purtător de cuvânt al Federaţiei Germane de Scrimă (DFB) a confirmat anularea competiţiei care era programată în perioada 10-12 noiembrie.

DFB a anulat şi un eveniment la Tauberbischofsheim.

După decizia FIE a reintegrare a sportivilor ruşi şi belaruşi, federaţia ucraineană a anunţat că vaa boicota toate turneele la care vor fi primiţi concurenţi din cele două ţări.

Până în prezent, au mai anulat turnee internaţionale Danemaarca, Norvegia şi Polonia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.