Poliţia din Glasgow a anunţat că 19 persoane au fost arestate şi patru poliţişti au fost răniţi în timpul festivităţilor după ce Celtic a câştigat campionatul Scoţiei, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 25.000 de fani s-au adunat sâmbătă în centrul oraşului, în zona Glasgow Cross şi Merchant City.

Pagubele provocate de fani au fost catalogate drept "inacceptabile" de către Consiliul Local din Glasgow.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Echipele au lucrat toată noaptea pentru a curăţa o cantitate "substanţială" de gunoaie, resturi şi cioburi de sticlă care au fost lăsate în zonă.

Fanii s-au adunat la Trongate după meciul cu St Mirren, şi au fost văzuţi căţărându-se pe stâlpii de iluminat şi pe semafoare şi lansând rachete de semnalizare colorate.

Staţiile de autobuz şi semafoarele au fost distruse în zonă.

De-a lungul zilei, au avut loc 19 arestări pentru diverse infracţiuni, iar Poliţia scoţiană a precizat că anchetele sunt încă în curs de desfăşurare cu privire la o serie de incidente.

Patru poliţişti au fost răniţi şi au primit îngrijiri medicale.

Spitalele din Glasgow au avut personal suplimentar pentru a face faţă oricărui val de victime.

Pe platforma de socializare X, Susan Aitken, liderul consiliului municipal din Glasgow, şi-a arătat nemulţumirea după pagubele provocate de suporteri: "Este deprimant şi inacceptabil faptul că încă o dată un număr semnificativ de adulţi maturi nu sunt capabili să sărbătorească succesul echipei lor, respectând în acelaşi timp concetăţenii şi proprietatea publică".

Un purtător de cuvânt al primăriei din Glasgow a declarat că, după ce mulţimea s-a dispersat la primele ore ale dimineţii de duminică, o cantitate "substanţială" de gunoaie, resturi şi sticlă spartă a fost lăsată în zona din jurul Glasgow Cross.

Fanii echipei s-au adunat şi anul trecut la Glasgow Cross pentru a sărbători câştigarea Premiership. Trei persoane au fost agresate în timpul festivităţilor de anul trecut, un bărbat în vârstă de 31 de ani fiind transportat la spital în stare gravă. Atunci au fost 10 arestări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.