Presa din Turcia a scris, miercuri, în detaliu despre incidentul care a dus la oprirea meciului Paris Saint-Germain – Istanbul BB, menţionând că Sebastian Colţescu ar urma să fie pedepsit dur pentru rasism şi că justificarea arbitrului român pentru cuvântul folosit este „ruşinoasă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Apărare ruşinoasă a arbitrului de rezervă Sebastian Colţescu, care a dat dovadă de rarsism faţă de Webo, la Paris”, a titrat cotidianul Hurriyet.  „În apărarea sa în faţa UEFA, arbitrul de rezervă a spus: ‚Eu nu am zis negro, ci negru. În limba română negru înseamnă om negru. Nu l-am jignit’. A încercat să se justifice cu aceste cuvinte”, menţionează jurnalul turc.

Ajansspor scrie că pe „arbitrul rasist” Sebastian Colţescu îl aşteaptă o „pedeapsă istorică” din partea UEFA, şi anume o interdicţie pe viaţă.

“Scandal de rasism la meciul PSG – Başakşehir! Ne-am retras de pe teren”, a scris Milliyet, adăugând că numele lui Colţescu a fost legat de “multe scandaluri” în trecut, referire la meciuri din cariera arbitrului român, dar şi la o problemă personală din 2008 a lui Sebastian Colţescu.

“Rasism în Liga Campionilor! Cuvinte scandaloase ale arbitrului român Colţescu către Pierre Webo, de la Başakşehir”, a notat şi Takvim.

Sozcu a scris că a fost o “seară scandaloasă” şi că Sebastian Colţescu a mai avut meciuri controversate, dar şi că Ovidiu Haţegan a “ignorat manifestările de rasism” la o partidă din România, dintre Dinamo şi Steaua.

“Scandal de rasism la meciul PSG – Başakşehir!”, a titrat Sabah, precizând că este “de neacceptat” ceea ce s-a întâmplat.

“Felicitări, Demba Ba! L-a pus la punct pe arbitrul rasist Colţescu”, a scris cotidianul Akşam despre felul în care a reacţionat unul dintre fotbaliştii echipei Başakşehir: “Demba Ba s-a repezit la Colşţescu şi a vorbit astfel: ‘Nu spui niciodată <omul ăsta alb>, spui <omul ăsta>. Atunci de ce vorbeşti despre Webo folosind cuvintele <omul ăsta negru>?’. Cuvintele lui Demba Ba au primit susţinere imensă în social media”.

Cluburile din Turcia au postat în social media mesaje de susţinere pentru Istanbul BB.

Beşiktaş a notat: “Suntem alături de voi, suntem împotriva rasismului”.

“Suntem alături de tine, Webo!” a scris şi Fenerbahce pe Twitter.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism în care este implicat Sebastian Colţescu. UEFA a stabilit că partida se va relua astăzi, de la ora 19.55.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.