Tehnicianul echipei Olympique Marseille, Andre Villas-Boas, a declarat că situaţia creată după incidentul de la meciul Paris Saint-Germain – Istanbul BB, marţi, este dificilă şi pentru Sebastian Colţescu, el precizând că speră că românul îşi va putea cere scuze şi îşi va asuma faptul că a greşit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Mă întristează ce s-a întâmplat marţi. Este ceva ce nu are ce căuta în societate şi în fotbal. Dar aceste lucruri continuă şi este grav, foarte grav. Sunt dezamăgit şi trist. Dar sunt mulţumit de decizia celor două echipe şi de forţa de caracter a lui Demba Ba. El a reacţionat foarte bine. Bravo pentru curajul său, care este un exemplu pentru UEFA. Sunt preocupat în ceea de îl priveşte pe arbitru. Toţi oamenii au dreptul să-şi ceară scuze şi cred că arbitrul ar trebui să aibă şi el acest drept. Poate este tată, familia sa va fi sub presiune. Este greu şi pentru el şi sper că îşi va cere scuze, că îşi va asuma faptul că a greşit. O suspendare ar fi logică, dar sper că nu i se va încheia cariera”, a afirmat Villas-Boas.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, marţi, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia miercuri seară. Meciul s-a încheiat 5-1 pentru PSG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.