Parizienii sărbătoresc pe străzi calificarea echipei naţionale în finala Cupei Mondiale de fotbal pentru a treia oară în ultimii 20 de ani, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 20.000 de fani au urmărit meciul cu Belgia pe un ecran amplasat în faţa Primăriei şi au cântat Marseillaise după finalul meciului.

Pe străzi, concerte de claxoane au inundat străzile capitalei. La terase, numeroşi parizieni au strigat "suntem în finală", au cântat şi au dansat de bucurie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Mulţimea s-a adunat apoi pe Champs-Elysées, cu drapele ale Franţei, iar petardele au bubuit pe bulevard. În contextul unor ameninţări teroriste, peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi au fost desfăşuraţi în zona Primăriei. Un alt dispozitiv a fost amplasat pe Champs-Elysées, unde suporterii au blocat bulevardul.

Şi în celelalte cartiere ale Parisului, fanii au sărbătorit calificarea Franţei după semifinala cu Belgia.

 

Franţa s-a calificat pentrru a treia oară în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, marţi, la Sankt Petersburg, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Belgiei, în semifinalele competiţiei. Golul a fost marcat de Umititi '51.

Umtiti a marcat cu capul după un corner executat de Griezmann.

Campioană mondială în 1998, când a organizat turneul final, după 3-0 cu Brazilia în finală, Franţa a mai jucat în ultimul act la CM în 2006, în Germania, când a pierdut la loviturile de departajare, în faţa Italiei.

În finală, Franţa va întâlni învingătoarea din a doua semifinală, Anglia - Croaţia, care va avea loc, miercuri, de la ora 21.00, la Moscova.

Belgia va juca, sâmbătă, la Sankt Petersburg, finala mică, împotriva formaţiei care va pierde în a doua semfinală. Finala mare va avea loc duminică, la Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.