Primarul din Sapporo, Katsuhiro Akimoto, a anunţat, miercuri, că oraşul japonez şi-a retras candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mişcarea olimpică din Japonia este în prezent afectată de mai multe scandaluri de corupţie şi trucare de oferte pentru JO de vară din 2020 de la Tokyo.

Oraşul Sapporo intenţionează acum să depună o candidatură pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2034 sau chiar pentru următoarele ediţii. În prezent, există trei oraşe candidate pentru 2030: candidatura franceză a regiunilor Provence-Alpes-Côte d'Azur şi Auvergne-Rhône-Alpes, candidatura suedeză Stockholm-Äre şi cea a oraşului Salt Lake City din Statele Unite. Elveţia este, de asemenea, interesată, dar nu a anunţat încă un oraş.

Jocurile Olimpice de iarnă din 2026 vor avea loc în Italia, la Milano şi Cortina d'Ampezzo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.