Comisia de Disciplină din cadrul FRF, întrunită miercuri, a decis penalizarea FC Dinamo cu 15.000 de lei şi FCSB cu 60.000 de lei ca urmare a incidentelor de la meciul dintre cele două echipe, din Liga 1 Casa Pariurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Dinamo 1948 SA vs. FC FCSB - Incidente - În baza art. 82.1 si 3.a si c. raportat la art. 83.2.d) din RD, se sancţionează clubul Dinamo 1948 cu penalitate sportivă de 15.000 lei.

În baza art. 82.2 şi 3.a si c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 60.000 lei”, este decizia anunţată pe site-ul LPF.

Articolele menţionate în decizie prevăd următoarele:

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

2 Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde: a) introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă; c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc;

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

d) aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei?.

Alte decizii ale Comisiei de Disciplină:

ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. Universitatea Craiova – Eliminare Matyas Endre Istvan, incidente - În baza art. 53.1 din RD, se sancţionează dl. Matyas Endre Istvan cu suspendare pentru o lună şi penalitate sportivă de 640 lei.

Conform Protocolului de Desfăşurare a Competiţiilor, Cap. III-1 şi Cap. VIII punctul 15, se sancţionează clubul ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe cu penalitate sportivă de 30.000 lei.

Popovici Sergiu Cristian şi Munteanu Alexandru vs. CS Gaz Metan Mediaş - Cerere de punere în executare a Deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv - Respinge cererea de disjungere şi de declinare de competenţă. În baza art. 24.C.1.A din RSTJF, se sancţionează clubul CS Gaz Metan Mediaş cu penalitate sportivă de 3.000 lei şi se acordă un termen de graţie de cinci zile pentru efectuarea integrală a obligaţiei de plată. Termen 02.03.2022.

Latovlevici Iasmin vs. FC CFR 1907 Cluj - Neexecutare Hotărâre CNSL  - Respinge excepţia prematurităţii cererii ca neîntemeiată.

În baza art. 24.C.1.A din RSTJF, se sancţionează clubul FC CFR 1907 Cluj cu penalitate sportivă de 3.000 lei şi se acordă un termen de graţie de cinci zile pentru efectuarea integrală a obligaţiei de plată. Termen 02.03.2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.