Salwa Eid Naser, campioană mondială la 400 de metri, a fost suspendată provizoriu după ce nu a fost găsită de trei ori de agenţii antidoping, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salwa Eid Naser (22 de ani) originară din Nigeria, dar reprezentând Bahreinul, campioană mondială în proba  400 de metri la Doha, a fost suspendată provizoriu, vineri, pentru trei "no show", de Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU).

În octombrie trecut, ea a câştigat titlul mondial împotriva favoritei Shaunae Miller-Uibo din Bahamas. Eid Naser a câştigat în 48 de secunde şi 14 sutimi (48:37 pentru Miller), a treia performanţă mondială din toate timpurile.

Regulile antidoping ale World Athletics prevăd că trei eşecuri de localizare într-o perioadă de 12 luni constituie o infracţiune pentru care sancţiunea aplicabilă este o suspendare de doi ani. Aceasta poate fi redusă la minimum un an, în funcţie de circumstanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.