Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă sâmbătă, la Podgorica, în primul meci din cele două programate, de campioana europeană Norvegia, scor 29-24 (13-11), în grupa 3 a turneului preolimpic. Duminică, tricolorele joacă cu Muntenegru şi doar o victorie la cel puţin cinci goluri diferenţă le poate aduce calificarea la JO de la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doar în prima repriză au reuşit tricolorele să pună probleme serioase adversarei, după care au cedat treptat presiunii nordice, dar au plătit şi tribut propriilor ratări. Handbalistele României au fost iritate de mai multe ori şi de maniera prea liberă de arbitraj în opoziţie cu deciziile ”la milimetru” acordate Norvegiei de către cuplul danez Christiansen - Hesseldal Hansen.

Principala marcatoare a României a fost Cristina Neagu, cu 11 goluri.

Meciul cu Norvegia a reprezentat şi debutul pe banca tehnică tricoloră a antrenorului Adrian Vasile, care a preluat reprezentativa în urmă cu două luni.

Vineri, în prima zi a grupei, Muntenegru a produs surpriza şi a învins favorita la calificare, Norvegia, cu 28-23 (13-12), astfel că după două zile, Muntenegru şi Norvegia au câte 2 puncte, iar România 0.

În aceste condiţii, meciul de duminică, dintre Muntenegru şi România devine capital pentru calificare, fiind importantă şi diferenţa de scor la care tricolorele ar învinge.

Grupele 1 şi 2 au următoarea componenţă: grupa 1 (în Spania) - Spania, Suedia, Argentina, Senegal; grupa 2 (Ungaria): Rusia, Serbia, Kazakhstan, Ungaria.

Rezultatele de vineri în aceste grupe sunt Kazakhstan - Ungaria 19-46, Rusia - Serbia 29-24 şi Spania - Suedia 28-28, iar sâmbătă s-au jucatSerbia - Ungaria 23-31 şi Suedia - Argentina 34-21, ultima dispută a zilei fiind între Rusia - Kazakhstan.

Primele două clasate în fiecare din cele trei grupe se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Naţionala României a participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.

Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.