Naţionala de handbal feminin a României, direct calificată la turneul final al CM2019, îşi va afla adversarele din faza grupelor competiţiei la tragerea la sorţi din 21 iunie, la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019 se va desfăşura în Japonia (la Kumamoto), iar în 21 iunie, la Tokyo, va avea loc tragerea la sorţi a grupelor, după ce tabloul de 24 de echipe a fost completat cu câştigătoarele din faza play-off a Europei.

Astfel, de pe continentul nostru s-au calificat la turneul final Germania (scor general 49-45 cu Croaţia), Danemarca (61-36 cu Elveţia), Suedia (78-42 cu Slovacia), Norvegia (65-49 cu Belarus), Serbia (60-49 cu Polonia), Muntenegru (49-49 cu Cehia, departajate la goluri marcate în deplasare), Slovenia (71-57 cu Macedonia), Ungaria (69-42 cu Austraia) şi Spaia (66-58 cu Islanda).

Japonia, în calitate de gazdă, Franţa (campioana mondială en-titre), România, Rusia şi Olanda (prin clasarea la CE) au fost calificate direct la turneul final, iar celelalte echipe care au obţinut calificarea în urma competiţiilor continentale sunt: Argentina, Brazilia, Australia, China, Kazakhstan, Coreea de Sud, Angola, Congo, Senegal, Cuba.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 21 iunie, la Teatrul Kanze Noh, din Tokyo, în prezenţa preşedintelui IHF, Hassan Moustafa. Ceremonia va începe la ora 10.00 (ora României).

Campionatul Mondial din 2019 se va desfăşura între 30 noiembrie şi 15 decembrie.

La ediţia din 2017, naţionala României a fost eliminată în faza optimilor de finală de Cehia (27-28). Podiumul a fost ocupat, în ordine, de Franţa, Norvegia şi Olanda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.