România a fost învinsă, duminică, la Madrid, cu scorul de 38-21 (28-7), de Spania, în etapa a III-a a ediţiei 2022 a Rugby Europe Championship.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au marcat: Marco Pinto '6 (eseu transformat de Manuel Ordas), Matthew Foulds '12 (eseu transformat de Manuel Ordas), Jon Zabala '21 (eseu transformat de Manuel Ordas), Alvar Gimeno '28 (eseu transformat de Manuel Ordas), Ordas '54 (lovitură de pedeapsă), Frederic Quercy '59 (eseu transformat de Manuel Ordas) / Hinckley Vaovasa '17 (eseu transformat de Ionel Melinte), Hinckley Vaovasa '63 (eseu transformat de Daniel Plai), Marius Simionescu '70 (eseu transformat de Daniel Plai).

După un meci slab, în care au jucat mai bine pe final, "stejarii" au ratat ocazia de a-şi spori şansele de calificare la Cupa Mondială din 2023. Ei mai pot ajunge la turneul final din Franţa în urma unui turneu de baraj intercontinental.

După acest eşec, România, 22 de puncte, a pierdut locul 2 în clasamentul combinat 2021-2022 al Rugby Europe Championship, fiind depăşită de Spania, 25 de puncte. Lider este Georgia, 31 de puncte, neînvinsă şi deja calificată, iar Portugalia este pe 4, cu 21 de puncte. Primele două clasate acced direct la turneul final, iar a treia participă la un turneu de baraj.

În primele două jocuri din 2022, România a învins, cu 34-25, Rusia, la 5 februarie, şi Portugalia, cu 37-27, la 12 februarie, ambele pe teren propriu.

Următorul meci al "stejarilor" va avea loc la 12 martie, acasă, cu Georgia, iar ultimul, la 19 martie, în deplasare, cu Olanda, formaţie fără niciun punct în clasament.

La 13 martie, Spania va juca acasă cu Portugalia şi, dacă va câştiga, va fi practic calificată la Cupa Mondială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.