Pilotul francez al echipei Haas, Romain Grosjean, care a ocupat locul 6 în Marele Premiu al Italiei, a fost descalificat după cursa de la Monza, din cauza unor probleme descoperite la monopostul său, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monopostul lui Grosjean a fost inspectat de delegatul tehnic al FIA după o plângere depusă de echipa Renault. În urma inspecţiei, FIA a stabilit că podeaua maşinii francezului nu respectă regulamentul tehnic, astfel că Grosjean a fost descalificat.

"Planul de referinţă al maşinii cu numărul 08 nu a respectat articolul 3.7.1. d. şi clarificările oferite de Directiva tehnică 033-18 publicată la 25 iulie 2018", se arată într-un comunicat al FIA.

Haas a făcut apel la această sancţiune.

În urma descalificării francezului, toţi piloţii care au terminat cursa în spatele său au urcat câte o poziţie. Astfel, locul 6 i-a revenit francezului Esteban Ocon de la Force India, locul 7 coechipierului acestuia, mexicanului Sergio Perez, locul 8 spaniolului Carlos Sainz jr. de la Renault, locul 9 canadianului Lance Stroll, locul 10 rusului Serghei Sirotkin, ultimii doi de la Williams.

Cursa de la Monza a fost câştigată de britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, urmat de finlandezii Kimi Raikkonen (Ferrari) şi Valtteri Bottas (tot Mercedes). Germanul Sebastian Vettel (Ferrari) a fost al patrulea, iar olandezul Max Verstappen (Red Bull) al cincilea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.