Fostul şef al laboratorului de la Moscova Grigori Rodcenkov a declarat că un jucător din lotul Rusiei pentru Cupa Mondială s-a aflat pe lista cu cei 34 de fotbalişti dopaţi, care au fost acoperiţi, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am văzut numele celor de la Cupa Mondială şi am recunsocut unul", a declarat Rodcenkov.

El a făcut această dezvăluire, joi, la lansare a Fundaţiei pentru Integritate în Sport de la Londra, unde, cu faţa acoperită, a intervenit prin transmisiune video din SUA, unde se află dub protecţie, după ce s-a refugiat în 2016.

FIFA a pus capăt unei anchete antidoping care viza 34 de fotbalişti de la niveluri diferite din fotbalul rus, evienţiaţi de Raportul McLaren că s-ar fi dopat, între 2012 şi 2015, în cadrul unui program de stat, iar autorităţile din Rusia i-ar fi acoperit. "Insuficente dovezi" a fost rezultatul anchetei forului mondial.

Totuşi, Rodcenkov a apreciat că viitoarea ediţie a Cupei Mondiale va fi una curată, din punct de vedere al dopajului, ţinând cont că experţii antidoping vor fi străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.