FIFA a precizat că arbitrul Gianluca Rocchi nu a apelat la asistenţa video la primul gol marcat de Diego Costa, în meciul pe care echipa lui, Spania, l-a terminat la egalitate, scor 3-3, cu Portugalia, de la Cupa Mondială, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor forului mondial, Rocchi a făcut doar o "verificare fără vizionare". Italianul a comunicat cu arbitrii din centrul pentru asistenţă video, la faza care a pornit de la un duel între Pepe şi Costa, întrebându-i dacă au văzut ceva.

"E în regulă, poţi să continui, Ginaluca", ar fi fost răspunsul.

Portughezii au protestat, susţinând că atacantul spaniol l-a faultat pe Pepe înainte de a marca golul egalizator la 1.

Astfel, până în prezent assistenţa video pentru arbitraj (VAR) nu a fost folosită la actuala ediţie a Cupei Mondiale. 

Când apelează la VAR, arbitrul trebuie să facă un semn distinct, să "deseneze" în aer un dreptunghi.

Reprezentativa Portugaliei a încheiat la egalitate, scor 3-3, meciul susţinut, vineri, la Soci, în compania Spaniei, în Grupa B de la Cupa Mondială. Cristiano Ronaldo a reuşit un hattrick, în timp ce Diego Costa a marcat două goluri ale spaniolilor.

Pentru Spania au marcat Diego Costa '24, '55 şi Nacho '58, iar pentru Portugalia a înscris Cristiano Ronaldo, în minutele 4 (penalti), 44 şi 88.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.