Antrenorul spaniol Roberto Martinez a primit, duminică, titlul de cetăţean de onoare al localităţii Waterloo, în care locuieşte cu familia sa de când a preluat conducerea tehnică a naţionalei Belgiei, informează Le Soir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia a avut loc în faţa Muzeului Wellington şi la aceasta a participat, printre alţii, fostul internaţional Georges Grun, care locuieşte şi el în oraşul belgian.

"Când am ajuns în Belgia, ni s-a recomandat Waterloo şi nu regretăm alegerea făcută. Este un oraş în care este bine să trăieşti şi toată familia mea se bucură. Îmi place să petrec timpul aici, locuitorii sunt ospitalieri. Este un loc multicultural, deci limba nu este o barieră", a declarat Marinez.

Întrebat cum se descucă ţinând cont de faptul că nu vorbeşte niciuna dintre limbile oficiale ale Belgiei, franceza, germana şi flamanda, Martinez a răspuns că punctul lui forte este neutralitatea.

"Cred că punctul meu forte ca selecţioner este faptul că sunt neutru. Înţeleg diversitatea şi dificultatea pe care o putem întâmpina pentru că sunt trei limbi oficiale în Belgia. Comunicarea este esenţială într-un vestiar. Trebuie să poţi să fii neutru. Pot lua decizii strict din punct de vedere fotbalistic. Eu aleg mereu pentru binele fotbalului. Vorbesc spaniola, vorbesc catalana. De asemenea, încerc să studiez limba flamandă pentru că este foarte important pentru mine să înţeleg originea fiecărui jucător. Trebuie să rămân neutru pentru binele echipei, dar bineînţeles că am ambiţii enorme de a înţelege această Belgie puţin mai mult", a declarat el.

În vârstă de 45 de ani, Martinez a preluat naţionala Belgiei în august 2016. În mai, înaintea CM din Rusia, competiţie la care Belgia a luat bronzul, Roberto Martinez şi-a prelungit cu doi ani contractul cu Federaţia Belgiană de Fotbal, noul acord fiind valabil până în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.