Antrenorul FC Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Ianis Hagi are o cotă mai bună decât cea pe care o avea Răzvan Marin când a plecat de la Viitorul la Standard Liege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ianis are o cotă foarte bună, o cotă peste Marin, vorbesc de jucătorii care au plecat de la noi din ţară. Depinde de ce-şi doreşte Gică în primul rând, nu ştiu dacă contează şi cuvântul lui ianis. Gică l-a format, Gică îl pregăteşte, Gică îl susţine din toate punctele de vedere, el o să decidă unde va pleca şi pe ce sumă va pleca", a declarat Rednic.

El îi reproşează fostului său secund Mihai Teja că acceptă ordinele patronului Gigii Becali, la FCSB.

"Am avut întotdeauna discuţii cu patronul, în cursul săptămânii, înainte de meci le mai spuneam echipa, dar niciodată nu le-o spuneam exact, nu aveam încredere nici în conducători, mai aveau şi ei obligaţii, prietenii şi mai transmiteau echipa. Nu mi se par corecte (n.r. - ca patronu să trimită sms-uri antrenorului în timpul meciului)... Nu ştiu ce e mai important în viaţa unui antrenor, să ai un cv bun, că ai trecut pe la echipe cu nume sau să îţi faci meseria. M-a sunat după ultimul meci pe care l-a câştigat, apoi nu m-a mai sunat, şi-a luat-o în cap (n.r. - Teja). Acum nu îi mai răspund eu. Nici asa nu mi se pare corect, un jucător e schimbat şi dă mesaje la patron. Asta nu există. La echipele la care am fost, foarte rar îl vedeam pe patron. Ajung jucătorii acum să-i certe patronul... Acolo e un preşedinte, un vicepreşedinte, un director sportiv, până să ajungi la patron este foarte greu, la un club serios. Dar la noi se poate. Eu nu o să antrenez niciodată Steaua, nu că e Gigi Becali acolo", a spus antrenorul.

Rednic anunţă noi transferuri la Dinamo, dar precizează că gruparea "alb-roşie" nu are bani să-l răscumpere pe Ion Gheorghe, cedat la FC Voluntari.

"Aşa suntem noi, cei care au fost aici. Cum poţi să laşi un jucător care joacă meci de meci acolo şi o face bine? Trebuie să plătim 50.000 pentru un jucător pe care l-am avut în curte. De unde să plătim? Banii cresc în pom? La noi lucrurile sunt clare. Aşteptăm, lucrurile nu sunt clare cu Florentin Matei, are un salariu destul de mare, poate se vor răzgândi.  Suntem în discuţii cu câţiva jucători, nu vor veni mai mutl de cinci jucători, maximum şase. Vreau să am concurenţă pe toate posturile. La anul va fi foarte greu. În afară de Rashid, toţi mai au contract cu Dinamo. Ei au posibilitatea să demonstreze că pot să mă bazez pe ei. Nu, ne despărţim, poate e bine şi pentru ei să-şi găsească în altă parte. Pentru moment, sunt mulţumit. Nu contează să facem spectacol şi să ne batem la retrogradare. Am făcut spectacol şi suntem în play-out", a afirmat Mircea Rednic.

El spune că nu-l cunoaşte pe Horia Sabo, omul de afaceri care vrea să cumpere Dinamo: "M-a sunat şi pe mine, trebuia să ne vedem. Nu îl cunosc foarte bine, nu pot să-mi dau cu părerea, sunt mulţi care au sunat şi nici nu pot să le dau nume. Este un lucru bun dacă sunt interesaţi, acum depinde de cea vrea Ionuţ Negoiţă."

Mircea Rednic nu prea este de acord cu regula introdusă de FRF pentur sezonul viitor, ca echipele să aibă pe teren doi jucători sub 21 de ani.

"E o regulă bună pentu România, dar nu mi se pare normal ca federaţia să impună reguli pe cine să bagi, cât să bagi, unul de 30 de ani, unul de 35 de ani, nu mi se pare... Banii unui om care investeşte... E o regulă bună pentru viitorul fotbalului, dar nici aşa nu poate să fie. Sunt mulţi jucători care joacă pentru că asta e regula. Eşti obligat să joci. Mulţi au dispărut. Cu doi o să fie mai interesantă. Noi suntem asiguraţi pentru la anul, dar să vedem celelălalt an, dacă o să fie 3-4", a spus el.

Pentru meciul cu FC Voluntari, Mircea Rednic are la dispoziţie întrgul lot de jucători.

"Am efectiv complet pentru meciul de mâine, nu sunt probleme de accidentări, suspendări. Este ultimul meci din turul play-out-ului şi trebuie să-l tratăm cu mare seriozitate, venim după patru victorii, trebuie să vină a cincea ca să facem sărbătorile fericite pentru suporterii noştri. Dinamo îşi doreşte altceva şi eu îmi reproşez că poate nu am fost inspirat în prima parte cu lotul pe care l-am avut la dispoziţie, să fi jucat mai mult la rezultate şi să nu încerc să le dau şanse la toţi, ca să nu fac greşeli în iarnă. Eu dacă aş fi ligă sau federaţie nu aş organiza meciuri (n.r. - de Paşti). Unii câştigă, alţii pierd. Atunci, la meciul acela (n.r. - un emci cu Steaua câştigat de Dinamo cu 4-2) le-am stricat sărbătorile. Trebuia să găsim o soluţie să jucăm luni, dar nici aşa nu era bine", a adăugat antrenorul.

Dinamo va evolua sâmbătă, de la ora 19.00, în deplasare, cu FC Voluntari, în etapa a VII-a a play-out-ului Ligii I.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.