Noul selecţioner al României, Mirel Rădoi, a declarat, joi, că vrea să-i naturalizeze pe atacantul francez Billel Omrani de la CFR Cluj şi pe atacantul italian de origine română Dumitru Cardoso de la Gaz Metan Mediaş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În momentul de faţă sunt doi jucători străini care i-aş putea identifica în momentul de faţă ca jucători care ar putea fi naturalizaţi, Omrani şi Cardoso. Sunt jucătorii care mie îmi plac şi o să avem o discuţie la nivel de federaţie. Nu avem cum să facem procedurile (n.r. - pentru meciul cu Islanda). Dar pentru perioada următoare. Va fi foarte greu, pentru că trebuie să vedem exact procedurile juridice, dacă are naţionalitate, cum, de la cine, bunic, străbunic, dacă are buletin sau paşaport...", a declarat Mirel Rădoi, potrivit telekomsport.ro.

Omrani are 26 de ani şi joacă la CFR Cluj din 2016. Născut în Suedia, Cardoso, 28 de ani, are cetăţenie italiană, fiind la Mediaş din vară.

Rădoi îi vrea ca secunzi pe Nicolae Dică şi Florin Constantinovici.

"Deocamdată nu (n.r. - întrebat dacă l-a convins pe Dică), va trebui să vedem în momentul de faţă în următoarele zile dacă voi avea un staff cu doi sau chiar al treilea secund, vom vedea care vor fi oamenii. Chiar am avut o discuţie cu Dică şi cu alţi antrenori care pot fi secunzi pentru că trebuie să ştim de la bun început pentru că cine va veni, trebuie să parcurgă aceşti doi ani de la naţională. Nu vreau să trecem printr-un episod în care după o lună să primească ofertă şi să vrea să plece ca antrenor principal. Vorbim totuşi despre naţionala României, vreau să fiu foarte clar, nu vreau nici eu să încurc pe altcineva, nici altcineva să creeze o atmosferă neplăcută la nivel de staff. Dică e opţiunea numărul unu, dar la fel de bine dacă vrea să continue la o echipă de club sau în altă parte, va trebui să am şi alte variante. Primul criteriu la care m-am gândit n-a fost loialitatea, a fost pasiunea. În momentul de faţă sunt alte criterii la care mă uit. Pasiune, implicare, nu o să accept niciodată un secund care va sta lângă mine şi va spune mereu da, indiferent de cum... poate într-un moment am nevoie să spună nu şi el zice da, nu mă va ajuta nici pe mine, nici el. Nu am nevoie de astfel de secunzi, iar el nu e genul care să gândească ceva şi să spună altceva. Să spună absolut tot ce gândeşte pentru că în timpul unui joc e foarte greu ca antrenorul principal să vadă tot atât la echipa sa, cât şi la adversar", a declarat Mirel Rădoi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.