Selecţionerul Mirel Rădoi a povestit cum a implementat în sânul propriei familii protocolul sanitar anti-Covid-19: copiii săi nu mai primesc prieteni acasă, cine îl vizitează trebuie să aibă testul făcut, proviziile se comandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt proceduri pe care departamentul medical al federaţiei, împreună cu staff-ul, am încercat oarecum să le creăm, atât pentru noi, cât şi pentru jucători. Cu o etapă înainte de data convocării, niciun membru al staff-ului sau cei din conducerea federaţiei care vin să-i salute pe băieţi nu mai participă la niciun meci pe stadion. Dacă vreunul participă undeva public, să poarte mască, să aibă grijă, chiar şi la cumpărături, adică să încercăm să evităm zonele aglomerate, să avem grijă şi acest protocol l-am sugerat să-l urmeze şi jucătorii, pe lângă protocolul pe care îl au la echipele de club. Până şi copiii mei ştiu că prietenii lor, cu o săptămână înainte, nu mai vin acasă, pentru că nu ştim ce fac. Copiii mei, la fel, nu mai ies în parc, soţia... încercăm proviziile să le comandăm şi, la fel, să avem foarte mare grijă. Ca să nu avem surprize. Nu ştim, poate de la un bax de apă, de exemplu... Nu ştiu de unde a plecat situaţia FCSB-ului, pentru că ei stau cu mănuşi, stau cu măşti, se dezinfectează, se spală imediat şi în continuare nu ştiu de unde a apărut această problemă. Poate apărea de oriunde, de la un bax de apă.... Copiii au înţeles lucrul acesta", a declarat Rădoi, la Telekom Sport.

Întrebat cum a trăit familia lui victoria din Austria, Rădoi a răspuns: "Sincer? I-am întrebat şi oarecum mi-au răspuns. Dar a trebuit să trecem pe la monitorul cu camere (n.r. - de supraveghere) şi am derulat înapoi să le văd reacţiile (n.r. - dacă a fost mai plăcut momentul în care a văzut reacţia familiei faţă de momentele de la meci) Da şi nu m-aş fi aşteptat, şi copiii, şi soţia şi prietenii apropiaţi care au asistat să aibă reacţia aia. Până şi prietenii care vin la noi în casă, dacă vin cu o săptămână înaintea convocării, trebuie să aibă testul făcut".

România a învins, cu 3-2, Austria, în depalasare, în Liga Naţiunilor. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.