Lumea sportului l-a omagiat pe prinţul Philip, sâmbătă, în ziua în care soţul reginei Marii Britanii a fost înmormântat, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La meciurile de fotbal din Anglia s-a ţinut un minut de reculegere, dar şi înainte de startul calificărilor pentru Emilia Romagna Grand Prix, în Italia, la Imola.  

Programul evenimentelor sportive a fost modificat pentru a nu se suprapune cu intervalul în care au avut loc funeraliile. Federaţia Engleză de Fotbal a recomandat ca în intervalul orar 14:45 – 16:15 să nu se dispute meciuri, iar toate partidele din EFL au fost mutate fie la ora locală 12:30, fie la 17:30.

Pe lângă faptul că au ţinut un minut de reculegere, jucătorii au purtat şi banderole negre.

Nici în Premier League nu a fost programat niciun meci în intervalul orar 14:45 – 16:15.

S-a ţinut un minut de reculegere şi la meciurile din campionatele de rugby masculin şi feminin.

La Sheffield, unde are loc Campionatul Mondial de Snooker, competiţia a fost întreruptă pentru a se respecta un minut de reculegere. La fel s-a procedat şi la o competiţie naţională de crichet.

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, a murit în 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Serviciul religios a avut loc sâmbătă, într-un cadru restrâns, în Capela St. George a Castelului Windsor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.